Durerile reumatice îți fac probleme în sezonul rece? Ce soluții ai la îndemână?

Durerile reumatice

Reumatismul este un complex de multe boli diferite, denumite în general boli reumatice, care sunt însoțite, printre altele, de dureri reumatice. Principalele simptome ale reumatismului sunt, în primul rând, durerile articulare cronice recurente, rigiditatea și dificultatea asociată de mișcare.

Bolile reumatice pot avea o bază inflamatorie, de exemplu, artrita reumatoidă (RA) sau neinflamatoare, în cazul unei boli degenerative, și pot avea, de asemenea, o bază autoimună sau infecțioasă.

Durerea articulară poate fi mecanică (ca urmare a leziunilor) și inflamatorie. La persoanele mai tinere, durerile articulare rezulta cel mai adesea din suprasolicitare, la vârstnici pot fi cauzate de osteoartrita.

Unguentele analgezice și antiinflamatoare și diferite geluri antireumatice se caracterizează prin acțiune locală – substanța medicinală este absorbită prin piele și acționează pe un loc dureros. Acestea conțin substanțe antiinflamatoare, ce reduc inflamația și au efect analgezic și sunt utilizate, de exemplu, în artrita reumatoidă. Unguentele de încălzire dilată vasele de sânge, ceea ce îmbunătățește alimentarea cu sânge a zonei dureroase și astfel reduce durerea și inflamația. Pacienții cu artrită reumatoidă folosesc unguente de încălzire pentru a reduce rigiditatea articulațiilor matinale. Sportivii și ei adesea unguente de încălzire.

Ce sunt gelurile antireumatice și cum funcționează?

Gelurile antireumatice și de încălzire sunt preparate terapeutice destinate aplicării topice. Prezintă proprietăți analgezice, antiinflamatorii și anti-umflare. Acțiunea unguentelor de încălzire se bazează pe iritația terminațiilor nervoase situate pe suprafața pielii. Ca urmare, pacientul simte căldură în locul de aplicare și pielea are o mai bună aprovizionare cu sânge. Unguentele de încălzire pot fi aplicate atât la adulți, cât și la copii. Sunt deosebit de apreciați de sportivi, deoarece reduc eficient durerile musculare după efort.

Gelurile antireumatice sunt lider pe piața medicală de ani de zile. Mamele și bunicile au folosit produse similare, la fel de naturale. De asemenea, sunt adesea recomandate de specialiști ca alternativă la medicamentele orale pentru durere. Puțini oameni știu că aceste geluri antireumatice nu sunt folosite doar pentru durere. Datorită faptului că dau o senzație de căldură plăcută, sunt folosite si pentru relaxare.

Ingredientele populare ale gelurilor antireumatice

Este dificil să găsești compuși chimici în compoziția gelurilor antireumatice. Conțin în principal ingrediente bio care nu irită pielea. Datorită lor, își datorează efectele benefice. Cel mai popular ingredient este camforul – un compus obținut din scoarța arborelui camfor. Are proprietăți care paralizează nervii senzoriali, așa că se încălzește foarte puternic. Poate fi folosit pentru diferite tipuri de infecții sau nevralgii.

O altă substanță de încălzire este capsaicina. Este un compus obținut din boabele de piper. Capsaicina este foarte des folosită pentru pierderea în greutate, deoarece atunci când este utilizată în mod regulat, ajută la scăderea kilogramelor nedorite. Este, de asemenea, o componentă a gelurilor antireumatice pentru ameliorarea durerii, recomandate pentru atenuarea durerilor de spate și a modificărilor degenerative.

Un alt preparat, la fel de interesant, este crema Puterea Ursului , care funcționează în mod similar cu balsamul pentru cal. Compoziția sa se bazează, de asemenea, pe o combinație de ierburi și uleiuri esențiale. În ciuda numelui destul de ciudat, nu conține substanțe de origine animală. Componentele bio prezente în compoziția unguentului pentru urs au un puternic efect analgezic și de încălzire și sunt eficiente în ameliorarea durerilor la nivelul articulațiilor și mușchilor, spatelui și coloanei vertebrale. În plus, pot fi folosite pentru un masaj de relaxare.

Lasă un comentariu