Efectele stresului asupra noastra

Nu exista un moment bun cand tenul nostru sa sufere anumite schimbari sau chiar aparitia unor cosuri. Cu siguranta, vi s-a intamplat cel putin o data ca acestea sa-si faca aparitia chiar inainte de o petrecere sau un eveniment important la care va pregateati sa mergeti.

Efectele stresului asupra noastra

Se pare ca exista un motiv pentru toate acestea. Stresul se resimte pe pielea nostra. Provocand eruptii, inflamari, chiar si riduri.

In momentul in care suntem strestai, corpul nostru emana hormonii de stres ca raspuns a felului in care ne simtim. Acestia actioneaza de regula direct prin sange. Se spune ca stresul este cel care lipseste pielea de oxigen si substante nutritive esentiale, de aici si aceste afectiuni cutanate si inflamatii. Daca observati ca tenul s-a shimbat destul de mult, incercati sa consultati un specialist in domeniu, stresul poate conduce uneori chiar si la acnee.

Cauze si probleme

Somnul este o alta cauza care ne afecteaza tenul si pielea. Trebuie sa mentinem un echilibru intre orele pe care le dormim si energia pe care o consuma in timul zilei. Lipsa de somn asociata cu stresul poate slabi chiar si sistemul imunitar, lasand pielea neplacuta.

Ridurile sunt cele care apar cel mai devreme, mai ales daca situatia stresanta isi pune amprenta asupra ta.

Persoanele care se confrunta deja cu probleme ale pielii, pot observa ca in perioadele stresate acestea inflamatii sunt mai pronuntate. Pe de alta parte, este esential sa stim ca stresul nu va conduce la probleme mai mari. Pana la urma, este vorba de aspectul fizic al nostru, iar majoritatea femeilor sunt preocupate de acest lucru.

Solutii

Poate ca aplicarea unui machiaj profesional este o modalitatea de a ne ascunde imperfectiunile, insa aceasta problema trebuie indepartata de la bun inceput, nu putem face acest lucru la nesfarsit. Crearea unei rutine de ingijire a pielii amelioreaza felul in care aceasta arata, insa stresul este cel care contribuie cel mai mult la modul in care se prezinta pielea noastra.

Ten curat si sanatos

Pe de alta parte, cariera noastra poate fi afectata de imagine. Daca esti un model sau lucrezi in domeniul publicitar, cu siguranta vei avea nevoie sa te detasezi de la problemele cotidiene, astfel incat sa nu iti fie afectat tenul sau pielea. Astfel de probleme au fost intens discutate, mai ales in randul vedetelor care la un moment dat s-au confruntat cu astfel de lucruri.

Un somn bun, o viata cat mai linistita si o ingijire corespunzatoare a pielii tale, dar si a tenului sunt lucrurile de care trebuie sa tinem cont pentru a avea intotdeauna o piele catifelata si ingrijita. Avand in vedere schimbarile de temperatura, dar si stilul de viata actual al multor persoane, trebuie sa acordam mai multa atentie felului in care aratam.

Lasă un comentariu