Fii business cu Access Point TP-Link EAP110

Discret si, totodata, eficient, TP-Link EAP110 uimeste prin modurile variate in care poate fi amplasat. Astfel, acesta poate fi regasit fie pe birou, fie pe tavan ori pe un perete, putand fi usor confundat cu un corp de iluminat sau un obiect de decor.

Culoarea sa alba il face o prezenta discreta in incapere, singura preocupare a utilizatorului fiind accesul facil la internet si mai putin urmarirea dispozitivului care ii faciliteaza acest serviciu.

Mai mult, TP-Link EAP110 beneficiaza de o sumedenie de functii inovative, precum cea de Clustering sau Captive Portal. Functii prin care putem asigura o gestionare mai buna a caracteristicilor de baza. Totodata si o autentificare simpla a celor care se conecteaza la reteaua noastra Wi-Fi.

Minimalist pana la invizibil

La prima vedere, carcasa lui TP-Link EAP110 se poate usor confunda cu grila unui ventilator sau cu o gura de aerisire, dat fiind materialul plastic din care este confectionata, dar mai ales forma usor patrata.

Astfel, la dimensiuni de 180 x 180 x 47.5mm, consola poate fi amplasata fie pe un perete lateral, fie direct pe tavan, de unde poate raspandi cu eficienta maxima semnalul in incapere sau la birou.

Daca pe partea frontala nu avem prea multe de vazut, decat poate sigla producatorului si ledul verde care ne indica existenta semnalului internet, pe partea din spate avem portul pentru conexiunea prin fir la internet si slotul pentru incuietoarea de tip Kensington. Este unul dintre cele mai eficiente sisteme de siguranta pentru dispozitive mobile.

Mai trebuie notat ca dispozitivul este oferit cu tot cu chitul de montaj pe perete sau pe tavan. Astfel nu vom fi nevoiti sa apelam la improvizatii si mesterit prin casa.

Caracteristici tehnice

Dincolo de aspect insa, Access Point-ul TP-Link EAP110 uimeste prin functiile sale multiple puse la dispozitie. Astfel, un soft gratuit ne da posibilitatea unei gestionari in regim centralizat a dispozitivelor care doresc acces internet. Functia Captive Portal ne permite autentificarea usoara a celor care se conecteaza la retea.

Autentificarea si protectia datelor transmise sunt asigurate cu ajutorul functiei 802.1X, bresele de securitate fiind reduse prin respectarea standardelor de performanta Wi – Fi pentru clasa Enterprise.

Nu in ultimul rand, avem functia PoE (Power over Ethernet), cu ajutorul careia instalarea sistemului se face sigur si fara efort. Uitandu-ne putin sub carcasa, descoperim un chipset Qualcomm Atheros pe 560 MHz, micul dispozitiv asigurand o acoperire wireless de 300 Mbps, pe banda de frecventa de 2.4 GHz.

Nu in ultimul rand, dispozitivul arata preocuparea producatorilor sai pentru dezvoltare de durata, acesta implementand cu succes standardul Low Smoke Zero Halogen.

Totodata, functia QoS are rolul de a prioritiza datele ce tin de voce sau aplicatii video, asigurand un flux continuu al traficului din aceasta categorie.

Concluzii

Avand in vedere aceste caracteristici, putem spune ca Access Point-ul TP-Link EAP110 se pliaza perfect pe nevoile utilizatorilor din clasa business, care au nevoie atat de flexibilitate, cat si de discretie.

Dimensiunile reduse si posibilitatea montarii pe tavan ii confera un avantaj in fata altor dispozitive care trebuie amplasate pe birou sau pe alte corpuri de mobila.

One Comment

Forum & Pareri

Adresa ta de email nu va fi publicată.