Scopul principal al articulatiilor din corpul uman este de a asigura mobilitatea oaselor, unele fata de altele. Acest efect poate fi obtinut datorita stratului de cartilaj, care acopera capetele oaselor ce sunt in contact intre ele. Pentru miscarea normala a oaselor, articulatiile sunt intr-un fel de punga numit capsula articulara. Contine o anumita cantitate de lubrifiant special numit lichid sinovial. Prezenta unui lubrifiant special inchis intr-o carcasa se remarca atat in interiorul articulatiei, dar si in zona din jurul acesteia. Datorita acestui lichid se pastreaza mobilitatea normala a membrelor si miscarea tendoanelor care sunt atasate in apropierea articulatiei.
Este important sa intelegem de ce o persoana poate avea dureri la nivelul articulatiilor, deoarece de multe ori aparitia de senzatii neplacute nu are nicio legatura cu uzura si deteriorarea suprafetelor in contact intre ele. Muschii pot provoca, de asemenea, aparitia senzatiilor de durere, localizata in jurul articulatiilor.
Astazi, tratamentul patologiilor articulare se realizeaza folosind diverse tehnici, inclusiv fizioterapie la nivelul genunchiului. Pentru a prescrie o terapie eficienta, este important sa se stabileasca diagnosticul corect, iar acest lucru poate fi facut de un medic specialist ortoped.
Fizioterapie pentru genunchi cu metode moderne
Fizioterapia pentru tratamentul articulatiilor la genunchi ocupa un loc fruntas in lupta impotriva artrozei si este una dintre componentele terapiei complexe. De fapt, posibilitatile fizioterapiei moderne sunt destul de mari, iar utilizarea acesteia permite obtinerea unor rezultate uimitoare. Fizioterapia pentru tratamentul artrozei este prescrisa tinand cont de urmatorii indicatori:
- varsta pacientului;
- prezenta unor patologii concomitente;
- severitatea leziunilor articulare;
- tablou clinic general.
Tratamentul articulatiilor cu ajutorul fizioterapiei, are ca scop rezolvarea anumitor probleme, iar atunci cand este prescris, este important sa se tina seama de efectul actiunii si mecanismul fiecaruia dintre factorii terapeutici utilizati.
Fizioterapia pentru genunchi poate fi, de asemenea, efectuata cu utilizarea terapiei cu ampliplaza, atunci cand se utilizeaza curenti modulati sinusoidali. O astfel de procedura este indicata pentru artroza si are efect antiinflamator, decongestionant si analgezic. Metodele de fizioterapie genunchi, determina o crestere a miscarii sangelui, stimuleaza procesele metabolice, restabileste proprietatile protectoare ale tesuturilor si creste permeabilitatea acestora.
Centru de fizioterapie din Bucuresti
In cazul in care ai nevoie de un tratament specific de fizioterapie care ti-a fost prescris in prealabil de un medic specialist, este recomandat sa apelezi la un cabinet specializat in recuperare medicala, precum centrul Kineto-Land. Acesta este un centru de recuperare medicala nou in Bucuresti care a atras atentia pacientilor prin echipa de medici specialisti, cu o experienta vasta in domeniu, dar si prin intermediul aparaturii de ultima generatie.