Ghid practic pentru obtinerea permisului de conducere

Te-ai gandit vreodata de ce anume ai nevoie sa treci fara probleme examenul pentru obtinerea permisului de conducere?

Dupa cum probabil stii, acest examen este impartit in doua probe:
Proba teoretica cea care iti testeaza cunostintele despre legislatia rutiera, cunoasterea indicatoarelor, prioritatilor s. a. m. d.  Cea practica menita sa iti testeze cunostintele dobandite pe toata perioada de pregatire in oras cu un autovehicul.

Luarea de notite in timpul completarii chestionarelor DRPCIV poate sa iti usureze invatatul si sa te ajute sa promovezi mai usor examenul.
Astfel, vei putea sa iti corectezi greselile si sa vezi care capitol din legislatie trebuie sa-l mai repeti. Pentru a termina examenul auto cu succes este necesara completarea a cat mai multor chestionare auto.

Lipsa atentiei la completarea intrebarilor din chestionare, duce la nepromovarea examenului teoretic pentru obtinerea permisului de conducere.
Citirea intrebarilor necesita atentie sporita, citirea lor in graba va duce la neintelegerea acestora si bineinteles la raspunsuri gresite.
Proba teoretica are 26 de intrebari, iar numarul minim de raspunsuri corecte pentru a putea trece aceasta proba teoretica este de 22.

Intrebari diferite pentru permisul de conducere

Fiecare categorie de permis are intrebari diferite. Pregatirea pentru aceasta trebuie facuta in functie de vehiculul pe care il poti conduce cu categoria respectiva. De exemplu chestionarul pentru categoria C va contine si intrebari referitoare la timpii de condus.

Invatarea legislatiei rutiere si completarea unui numar cat mai mare de chestionare DRPCIV in timpul pregatirii asigura o trecere usoara si fara emotii a examenului teoretic.

Proba practica consta in conducerea unui autovehicul pe traseul stabilit de examinator in care iti vor fi testate abilitatile dobandite in scoala de soferi.
Vei afla pe parcursul orelor din scoala de soferi cum va trebui sa te comporti in timpul examenului. Iar instructorul tau va face tot posibilul sa te invete tot ce ai nevoie pentru promovarea examenului practic.

Asadar nu trebuie sa ai motiv de ingrijorare. Atata timp cat vei asculta indicatiile examinatorului, respecti regulile de circulatie. Si pui in practica tot ce ai invatat pana acum in scoala de soferi. Vei promova cu succes acest examen practic.

Daca doresti sa obtii permisul de conducere pentru categoriile C, CE, D, DE trebuie sa stii ca pentru a conduce autovehiculele din categoria respectiva nu este de ajuns permisul de conducere. Va trebui sa mai sustii un examen la Autoritatea Rutiera Romana (ARR) pentru a obtine un atestat profesional.

Multa bafta la examenul ce urmeaza sa-l sustii!

Lasă un comentariu