Ghidul bijuteriilor incrustate cu pietre de opal

Opalul este o forma hidratat amorfa a siliciului. Continutul de apa al acestuia poate varia de 3% la 21% din greutatea lui, dar de obicei contine intre 6% si 8%. Datorita caracterului amorf, opalul este clasat ca un mineraloid. Opalul reflecta lumina datorita structurii interne a acestuia. In functie de conditiile in care s-a format, acesta poate avea multe culori, precum: alb, gri, portocaliu, galben, verde, albastru, magenta, roz, maro si negru. Din toate aceste nuante, opalul negru este cel mai rar, iar cele albe si cele verzi sunt cele mai comune.

Ghidul bijuteriilor incrustate cu pietre de opal

Opalul este piatra nationala a Australiei, opalul australian reprezentand 95-97% din cantitatea mondiala de opal. In Antichitate, opalul era o piatra rara si foarte valoroasa, iar in Europa, opalul era o piatra regala. In Evul Mediu, opalul era considerat o piatra aducatoare de noroc. De asemenea, se credea ca daca tii o piatra de opal intr-o foaie de dafin proaspata in mana vei avea puterea invizibilitatii.

Daca iti plac pietrele de opal si consideri ca a venit momentul sa iti achizitionezi o bijuterie incrustata cu opal, acest articol te va indruma, astfel incat sa stii exact ce ti se potriveste. Vei afla cum sa iti alegi bijuteria cu opal, cand e potrivit sa o porti si cum sa te imbraci atunci cand porti bijuterii incrustate cu pietre de opal.

Cum sa iti alegi bijuteriile incrustate cu pietre de opal

Cand iti alegi o bijuterie incrustata cu pietre de opal, cea mai buna optiune pentru tine este argintul. Acesta nu intervine cu nuantele placute si cu frumusetea mistica a opalului, precum alte metale pretioase. De asemenea, daca alegi un opal deschis la culoare, precum unul alb, roz sau gri, argintul va fi mult mai potrivit pentru ocaziile de zi, precum serviciu, scoala sau iesiri in oras.

Daca nu stii ce bijuterii din argint cu opal sa iti alegi, atunci cea mai simpla optiune este o pereche de cercei din argint cu opal. Cum cel mai probabil deja porti cercei in fiecare zi, vei putea purta mult mai des noua ta achizitie, fata de o bratara sau un pandant.

Daca vrei ceva mai special, alege un set de bijuterii din argint incrustate cu pietre de opal format din cercei si pandant, fie in forma de para, fie in forma triunghiulara.

La ce ocazii poti purta bijuterii din argint cu opal

Ocaziile la care poti purta bijuterii din argint cu opal depind de nuanta pietrei semipretioase, dar si de bijuteria in sine. Daca alegi bijuterii incrustate cu nuante deschise si neutre de opal precum alb, gri si roz, sunt perfecte pentru serviciu, scoala sau activitati in timpul zilei. Nuantele colorate de opal precum mov, albastru, portocaliu, verde sau galben sunt potrivite pentru ocaziile de seara sau pentru zilele speciale, cand vrei un strop de culoare.

Singurul fel de opal care nu este potrivit pentru ocaziile de zi este opalul negru. Acesta este mult prea elegant chiar si pentru ocaziile speciale din timpul zilei.

Lasă un comentariu