Idei de amenajare pentru canapele și colțare verzi

coltar rio verde

Din totdeauna, canapeaua a fost piesa de rezistență din orice încăpere, în special din sufragerie. Astfel, în jurul ei vei construi întreg decorul. De la ea pleacă creativitatea, fiind punctul de sprijin al unui design reușit. Dacă îți dorești să fii mai aproape de natură, de un sentiment de relaxare, atunci o canapea verde este ceea ce ai nevoie pentru a-ți ferici sufletul. Există o multitudine de idei de amenajare în jurul cărora orbitează un colțar extensibil verde sau o canapea de aceeași culoare.

Efectele calmante ale canapelei verzi

Atunci când ești în căutarea celei mai bune canapele pentru locușorul tău, o canapea verde sau un colțar extensibil în aceleași tonuri este ceea ce îți poate oferi liniștea de care ai nevoie într-o casă. Fiind o culoare modernă, are beneficii minunate asupra stării tale.

Nuanța este bine cunoscută pentru faptul că redă un sentiment de seninătate și liniște, exact cum se întâmplă atunci când mergi în pădure. Aceste lucruri te pot face să te simți ca acasă în micul tău cuibușor.

Astfel, vei deveni mai productiv, creativ și dornic de a începe proiecte îndrăznețe. Canapeaua verde este specială mai ales în cazul celor care lucrează de acasă și au nevoie de inspirație.

Cu toate acestea, verdele vine la rândul său într-un spectru destul de larg de nuanțe, începând de la cel crud, până la clasicul smarald. În funcție de ceea ce alegi, canapeaua va influența direct starea de spirit din casa ta.

Aspectul unei astfel de canapele va fi influențat și de către material. Catifeaua poate emana un aer mai charmant, în timp ce materialul textil va chema spre joacă.

 

Creează contraste naturale cu nuanțe de verde

O canapea sau un colțar extensibil verde merge cel mai bine în contrast cu alte culori asemănătoare, precum verdele crud, verdele muștar și așa mai departe. Indiferent dacă te bucuri de un spațiu contemporan mare, cu multe texturi naturale, unde ai adăugat niște cărămidă sau piatră, ori ai creat o atmosferă industrială folosindu-te de un tapet și o pardoseală asortată, o canapea verde este alegerea excelentă pentru a completa întreg tabloul. 

De asemenea, dacă alegi o canapea sau un colțar în nuanțe de verde, poți decora restul camerei cu materiale naturale precum lemnul, plante și nuanțe neutre precum albul, bejul și maroul pentru a crea un spațiu liniștit, luminos și armonios.

Așadar, pornește de la canapea ca și punct de ancorare, păstrează aspectul pe care ți-l dorești, fie el subtil, elegant sau desprins parcă din inima pădurii. Folosește-te de culori contrastante și de un portocaliu ars pentru a oferi o notă de căldură.

canapea cristina verde

Folosește-te de culori vesele

Nu există nimic mai plăcut decât să intri în casă, după o zi lungă și stresantă și să vezi tonuri de culori vesele. Având ca și bază colțarul extensibil verde sau canapeaua, în funcție de plăceri, poți construi întreaga schemă în jurul ei, folosindu-te de nuanțe de galben, cele ale cireșelor sau un portocaliu strălucitor.

Fiecare accesoriu îmbrăcat în astfel de nuanțe trebuie ales cu grijă, deoarece un număr prea mare de lucruri colorate poate disturba imaginea și întreg decorul să devină copleșitor și agitant.

Astfel, o canapea verde este o metodă perfectă de a aduce natura mai aproape de inima ta, plasând-o în centrul încăperii, de unde imaginația este lăsată să zboare în voie.

Lasă un comentariu