Idei de mărturii pentru botez cu care vei impresiona invitații

mărturii de botez

Botezul este primul eveniment important din viața unui copil. Este adevărat că vedeta evenimentului nu își va aminti nimic din aceasata zi, însă toți cei care vor participa își vor crea amintiri, pe care este posibil să le împărtășească cu copilul peste ani și ani.

Pentru ca amintirile să fie cât mai vii, fiecare persoană care participă la eveniment trebuie să aibă obiecte care să fie echivalentul unei ancore în timp. Tocmai de aceea, la toate botezurile se oferă marturii pentru botez.

Ce sunt mărturiile pentru botez?

Mărturiile de botez sunt mici cadouri pe care părinții copilului botezat le oferă tuturor invitaților. De regulă, aceste cadouri trebuie să respecte câteva reguli:

 • să fie simbolice, având mai degrabă o valoare sentimentală decât valoare comercială;
 • să fie personalizate, având detalii care amintesc de copil și de eveniment;
 • să nu fie clișeice;
 • să cucerească un număr cât mai mare de simțuri;

Scopul unei mărturii de botez este acela de a fi o ancoră în timp pentru invitat. Aceasta trebuie să poată fi păstrată și să amintească de eveniment, de fiecare dată când este văzută.

Idei de mărturii de botez cu care vei impresiona invitații

Dacă vrei să oferi mărturii inedite, care să îi încânte pe toți cei care participă la prima petrecere a copilului tău, iată câteva idei interesante:

 1. Poze făcute pe loc, cu copilul și cu invitații. Photoboot-urile sunt extrem de populare, atât la nunți, cât și la botezuri. Niște poze făcute pe loc și oferite într-o ramă sau pe un suport magnetic se pot transforma în amintiri de neuitat.
 2. Semne de carte personalizate. Personalizarea unor semne de carte cu detalii despre eveniment și poze cu copilul poate fi o altă soluție atractivă, care va aminti de botez ori de câte ori invitații citesc ceva.
 3. Lumânări parfumate. Este bine să cucerești cât mai multe simțuri, însă mirosul este unul dintre simțurile care se întipăresc cel mai bine în minte. O lumânare parfumată, poate fi cadoul perfect dacă aroma este aleasă corect, iar parfumul este unul suficient de puternic.
 4. Diverse mici obiecte utile. O linguriță personalizată, un desfăcător de bere sau alte obiecte mici ce pot fi utile pe termen lung, se pot transforma în mărturii perfecte de botez.
 5. Dulciuri sau mici sticluțe cu băutură. Oferirea de dulciuri fine sau de băutură de bună calitate este foarte populară. Asigură-te, totuși, că alături de aceste cadouri delicioase există și unul care poate rezista pe termen lung.

Ce e bine de știut atunci când oferi mărturii de botez?

 • Deși se obișnuiește să se ofere mărturiile într-o formă mai puțin personală, prin simpla poziționare a lor pe masă, cel mai bine este să le oferi personal, la sfârșitul evenimentului.
 • Este bine să însoțești fiecare mărturie de un mesaj. Dacă ai răbdare, poți scrie mesajul de mână. Vă avea un efect mult mai puternic asupra invitaților.

Asigură-te că mărturiile sunt de bună calitate. Indiferent ce oferi, obiectul trebuie să fie unul rezistent și să facă față trecerii timpului.

Lasă un comentariu