Implantul dentar: cui i se recomandă?

Implantul dentar

Cine poate beneficia de avantajele unui implant dentar? O clinică stomatologică oferă extrem de multe servicii pentru tratarea diferitelor afecțiuni sau pur și simplu pentru întreținerea sănătății orale. Mersul la dentist este recomandat încă de la apariția primilor dinți pentru asigurarea unui zâmbet sănătos și cu un aspect armonios.

Însă, nu toate serviciile sunt recomandate pentru toată lumea. Procedurile și schemele de tratament sunt făcute personalizat pentru fiecare individ în parte, atât în funcție de afecțiuni, cât și în funcție de vârstă. Una dintre procedurile stomatologice care nu pot fi efectuate la orice vârstă este cea de plasare a unui implant dentar.

Ce este un implant dentar și cui i se recomandă?

Un implant dentar este cea mai bună alternativă de înlocuire a unui dinte lipsă. Acesta este un dispozitiv medical în forma unui șurub, pe care se înșurubează coroana dentară. În cazul pierderii unui dinte, un implant dentar este extrem de important atât pentru a avea un zâmbet perfect, cât și pentru sănătatea generală a organismului.

Oricine, la orice vârstă, se poate confrunta cu pierderea unui dinte. Cu toate acestea, un implant dentar nu este recomandat în cazul copiilor și chiar al adolescenților. Motivul principal este procesul de dezvoltare a maxilarului, care pentru copii și adolescenți încă nu este finalizat.

Osul maxilarului se dezvoltă, de obicei, până la vârsta de 18 sau 20 de ani. După această vârstă, se pot efectua implanturi dentare în siguranță pentru sănătatea pacientului. Așadar, o clinică de stomatologie copii poate efectua tratamente de profilaxie pentru copii sau chiar și extracții dentare (în cazul în care un dinte nu poate fi salvat), dar înlocuirea dintelui lipsă se va face mereu după ce pacientul depășește vârsta minimă.

Așadar, oricine peste vârsta de 20 de ani are posibilitatea de a apela la un implant dentar, atunci când are nevoie.

Evitarea necesității a unui implant dentar

Prin mersul frecvent la un consult stomatologic, putem evita nevoia unei astfel de intervenții pe viitor, în special la copii. Mersul frecvent cu cei mici la o stomatologie de copii va favoriza dezvoltarea corectă a dinților, vor ține departe cariile și alte afecțiuni la nivelul cavității bucale.

Frica de dentist se dezvoltă încă din copilărie. Având grijă din timp de sănătatea dinților copiilor cu ajutorul specialiștilor din domeniul de stomatologie, aceștia nu vor ajunge să treacă prin experiențe neplăcute. Vor ajunge, astfel, să aibă o dentiție sănătoasă, un zâmbet frumos și vor merge încrezători în vizită la medicul dentist.

Lasă un comentariu