Importanta acuratatii rezultatelor date de tensiometrele digitale

Ce sunt tensiometrele?
Tensiometrele sunt aparate ce monitorizeaza tensiunea arteriala. Acest dispozitiv ii ajuta pe doctori si asistente sa isi dea seama daca tensiunea arteriala este prea mare sau prea mica.

Cand sunt tensiometrele utilizate?
De cele mai multe ori sunt folosite in spitale, inaintea unor proceduri medicale sau la un control de rutina.

Poate fi un tensiometru utilizat acasa?
Bineinteles, orice persoana poate avea acasa un tensiometru. In acest fel iti poti monitoriza singur tensiunea pe o perioada lunga de timp, fara sa trebuiasca sa mergi mereu la cabinetul medicului.

Au tensiometrele rezultate corecte?
De cele mai multe ori da, daca manseta este plasata conform instructiunilor. Pentru acuratetea rezultatului trebuie sa fiti atent la pozitia si fixarea mansetei pentru a nu aluneca in timp ce faceti testul.

Care sunt beneficiile tensiometrelor automate?
Tensiometrele automate sunt dispozitive excelente, eficiente, simple si usor de utilizat, intrucat nu trebuie sa fie neaparat cineva in jur pentru a va lua corect tensiunea. Rezultatele prezinta o acuratete de aproape 100%, insa trebuie sa fiti atent la instructiuni si mai ales la felul in care manseta trebuie plasata pe brat.
Tensiometrele difera in calitate, precizie si cost. Caracteristicile cele mai importante pe care un tensiometru ar trebuie sa le aiba sunt:
•    Usor de utilizat : butoanele trebuie sa fie mari si usor utilizabile. Pacientii care trebuie sa isi verifice regulat tensiunea arteriala nu ar trebui sa aiba dificultati in efectuarea testului. Timpul petrecut de un pacient ,care are tensiunea arteriala peste limitele normale , incercand sa isi dea seama cum functioneaza aparatul poate fi crucial.
•    Usor de transportat: persoanele care au hipertensiune pot calatori in continuare, de aceea este esential ca aparatul sa vina cu o geanta de transport, usor transportabila. De asemenea, este esenţial să se verifice orice informaţie legata de transportarea si utilizarea tensiometrelor in aeroport si implicit in avion.
•    Service: este important ca aparatul sa vina cu un numar de telefon al unui service ce poate repara aparatul in caz ca acesta se deterioreaza sau nu mai functioneaza normal.
Caracteristicile de mai sus sunt foarte importante, deoarece pacientii care sufera de hipertensiune nu pot merge in fiecare zi la cabinetul doctorului pentru un consult si au nevoie de un tensiometru cat mai performant si eficient. Este necesar ca pacientii sa posede un tensiometru usor de utilizat si transportat.
Aceste aparate exista in doua modele: cel pentru incheietura si cel pentru brat. Unii sunt de parere ca tensiometrul pentru incheietura este mai bun, insa testul poate fi compromis daca aparatul nu sta in pozitia corecta, pe cand altii sugereaza ca nu este indicata aceasta metoda din cauza tensiunii arteriale greu de determinat in zona incheieturii.
Cei care sufera de hipertensiune ar trebui de asemenea sa contacteze un medic pentru precizarea diagnosticului si a tratamentului de urmat .

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor.

Lasă un comentariu