Industria productiei de incaltaminte din Pitesti

Daca inainte de Revolutie, Romania era unul din cei mai mari producatori de incaltaminte din Europa, acum lucrurile stau destul de rau, din pacate. Marile fabrici de incaltaminte au fost privatizate, catre proprietari ce au urmarit doar terenurile si cladirile acestora, oprind ulterior productia.

Pitestiul este unul din putinele orase din tara, unde aceasta industrie a reusit sa reziste, ne referim strict la fabricile care produc si vand doar marfa proprie, deoarece mai exista si unitati ce produc in sistem lohn sau cumpara din occident marfa mai ieftina, pe langa productia lor.

Fabrici de incaltaminte

Sunt aproximativ 10 fabrici de incaltaminte in acest oras, totusi doar trei au reusit sa produca si sa vanda doar marfa proprie:

Fabrici de incaltaminte

Ted Shoes, una din cele mai mari fabrici de incaltaminte din oras, ce are 7 magazine unde isi vinde productia. Acestea sunt situate in Pitesti, Campulung, Curtea de Arges, Mioveni, Slatina si Craiova.

Aceasta fabrica are aproximativ 70 de angajati, majoritatea provenind din fostele fabrici comuniste desfiintate, Ted Shoes ramanand printre putinele optiuni de angajare ale meseriasilor. Desi gradul ridicat de fiscalitate, dar si instabilitatea economica din tara, a pus presiune asupra domeniului de productie, directorul Cosmin Vlasceanu nu a ales sa importe produsele mai ieftin din alte tari.

Obiectivul acestuia este sa produca incaltaminte de calitate, la preturi accesibile, in Romania.

Mateo Shoes este o fabrica unde se produce manual incaltaminte de serie. Aceasta detine doua magazine in Pitesti, unde isi vinde exclusiv produsele marca proprie. Mateo Shoes are 10 angajati, iar majoritatea lucreaza aici inca de la infiintarea fabricii in 1994.

Nu s-a dorit extinderea fabricii, deoarece ar fi fost nevoie de o tehnologizare, care ar fi schimbat cu totul viziunea initiala firmei, aceea de a fabrica incaltaminte din piele naturala si 100% handmade in Romania.

Ted Shoes si Mateo Shoes au o gama variata de produse: pantofi eleganti, pantofi casual, pantofi sport, ghete, cizme, sandale, papuci, mocasini si balerini din piele naturala.

Leather District este un atelier de comanda, comenzile se preiau exclusiv din online. Acesta este un atelier MTO (Made to Order) si produce incaltari doar la cererea clientilor.

Acesta are ca obiectiv satisfacerea cerintelor clientilor pretentiosi.

 

Lasă un comentariu