Despre toate informatiile pe care trebuie sa le stii despre tabla neagra

In gama materialelor de constructii metalurgice intalnim si tabla neagra. Prin procesul prin care este fabricata reies si o serie de calitati importante care o fac potrivita in utlizarea intr-o gama variata de aplicatii si domenii.

Procesul de productie prin care se obtine tabla neagra este unul particular

Specialistii in domeniul constructiilor ar numi acest proces de realizare al acestui material unul complex sau particular.

O etapa importanta in acest proces este laminarea la cald. De retinut este faptul ca materia de baza din care este obtinut acest tip de material este otelul. Otelul va fi incalzit mult peste temperatura sa de recristalizare. Dupa aceasta etapa de incalzire, otelul este rulat si presat succesiv printr-o serie de role speciale pana in momentul in care grosimile obtinute sunt cele dorite de producator.

Laminarea la cald face din tabla neagra un material flexibil si deloc casant. Acest lucru o transforma intr-o solutie de top cand vine vorba de realizarea proiectelor in care rezistenta ridicata este un criteriu foarte important.

Ce alte particularitati mai detine tabla neagra?

Ca rezultat al procesului de productie amintit mai sus, si anume laminarea la cald, tabla neagra de aici: https://mesterumanole.ro/metalurgice/tabla/tabla-neagra prezinta o rezistenta foarte ridicata. Cum am mentionat, incalzirea la temperaturi mari face ca acest material sa fie flexibil si, de asemenea, necasant. Mai se poate puncta si faptul ca este un material foarte ductil. Iar specialisti cad de acord ca datorita culorii pe care o are, aceasta poate fi cu usurinta deosebita de alte varietati.

tabla neagra

Principalele proiecte si domenii in care se utilizeaza cu brio acest material

Tabla neagra poate fi descrisa si ca un material versatil, astfel poate fi cu usurinta integrata intr-o serie de proiecte si domenii. Datorita proprietatilor pe care le are, aceasta poate fi utilizata si ca materie prima in diverse proiecte de suduri. Cel mai des este intalnita in realizarea cailor ferate. Dar nu trebuie uitat nici faptul ca se utilizeaza si in realizarea containerelor sau a cailor ferate. Aplicabilitatea pe care o are acest material nu se opreste aici, acesta putand fi utilizata si pentru urmatoarele:

  • structuri metalice;
  • in industria auto – compartimente de depozitare;
  • realizarea de cazane sau obiecte ce se afla la presiuni ridicate;
  • confectionarea de masini si, de asemenea, de echipamente grele.

Acum ai posibilitatea sa achizitionezi acest material foarte usor. Gasesti tabla neagra intr-o varietate de marimi si preturi. Ai oportunitatea sa iti duci chiar acum proiectul la bun sfarsit!

Lasă un comentariu