Introducere in primele lectii de condus

Primele lectii de condus aduc de obicei emotii elevilor, intrucat acestia nu stiu la ce sa se astepte. Totusi, in majoritatea cazurilor, este important de stiut ca prima lectie de condus decurge foarte bine si elevul este fericit la sfarsitul acesteia.

Vom discuta aici despre ce se intampla la prima lectie de condus si ceea ce vei face, pentru a sti ce asteptari sa ai. De asemenea, iti vom preciza si ce asteptari are instructorul de la tine in timpul si la sfarsitul primei lectii.

Vom presupune pentru moment ca deja ti-ai gasit un instructor potrivit si vei incepe in curand prima lectie de condus.

Atunci cand ti-ai rezervat cursul de conducere la o scoala de soferi sau instructor, acestia ar fi trebuit sa stabileasca un loc de intalnire cu tine. De obicei de acasa, dar te poate lua de la facultate sau service. Modul in care va decurge prima lectie de condus depinde foarte mult de zona de unde vei porni cat si de durata lectiei.

Prima lectie de condus

Daca vei porni dintr-o zona aglomerata, vei face cunostinta cu instructorul, apoi acesta te va pofti in scaunul pasagerului pana cand veti ajunge intr-o zona mai linistita pentru prima lectie.

De obicei zona din care vei porni este o strada linistita a unui cartier residential. De cele mai multe ori instructorul va conduce pana la aceasta locatie pana esti suficient de pregatit sa incepi lectia din zona aglomerata de unde te ridica. Pe drumul catre zona de plecare, instructorul iti va face un scurt rezumat despre ceea ce vei face la prima lectie de condus.

Acum ca ai ajuns pe strada mai putin aglomerata, instructorul te va pofti sa treci pe scaunul soferului unde iti va explica elementele de bord si functionalitatea acestora.

Aceasta implica explicarea si demonstrarea procedurilor de siguranta, identificarea pedalelor si a semnalizatoarelor, plus modul lor de operare. De asemenea, instructorul poate folosi carti cu imagini pentru a te ajuta sa intelegi mai usor unele comenzi, cum ar fi modul in care functioneaza ambreiajul. Toate acestea ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute. Poti fi chestionat in timpul explicatiilor plansei de bord, dar nu e cazul sa te impacientezi.

Pe scurt, vei manevra comenzile in timp ce masina este oprita si vei asculta explicatiile instructorului. Nu-ti fie teama sa rogi instructorul sa repete orice nu intelegi (nu se vor supara), intrucat iti va fi de folos cand vei conduce, cu adevarat, masina.

Daca articolul vi s-a parut interesant, vizitati aceasta pagina web. Puteti afla si alte lucruri interesante cu un click aici.

Lasă un comentariu