Duelul camerelor foto dintre iPhone X și Huawei Mate 10 Pro. Cine câștigă?

În eternul ”război” între fanii Android și fanii iOS, era inevitabil să nu apară și duelul celor mai bune camere foto. În acest duel, însă, dacă fanii Apple au venit la luptă cu cel mai nou și mai scump iPhone din istorie, iPhone X, suporterii Android s-au bazat pe Huawei Mate 10 Pro. Comparând performanțele foto ale celor două super telefoane, s-a putut tranșa în sfârșit duelul calității foto între cele două sisteme de operare.

Telefon mobil Huawei Mate 10 Pro, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Titanium Grey
Telefon mobil Huawei Mate 10 Pro, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Titanium Grey

Meciul s-a jucat în mai multe reprize: fotografii făcute ziua, fotografii macro, fotografii făcute noaptea, video, selfie-uri și efecte Bokeh.

Huawei Mate 10 Pro a venit pe câmpul de ”luptă” cu camera duală 20+12 MP, în timp ce iPhone X are o cameră duală de 12 MP.

Fotografii făcute ziua

La fotografii făcute pe lumină naturală, ziua, într-o zi foarte însorită. Ambele camere au produs fotografii foarte curate, cu contrast și expunere excelente, dar Huawei Mate 10 Pro a scos tonuri mai reci, care a făcut ca imaginea norilor și a cerului să nu fie foarte vibrantă. La zoom-ul pe fotografiile rezultate, însă, detaliile erau mult mai clare în fotografiile făcute cu Huawei Mate 10 Pro. La al doilea set de imagini realizate pe timpul zilei, fotografiile făcute cu Huawei Mate 10 Pro au părut prea ”ireale”, conform celor de la South China Morning Post, care au realizat testul. În schimb, camera lui iPhone X a scos fotografii mai ”aproape de realitate”. Primele au fost, însă, ”mai cool”, iar cele din urmă cu culori mai ”realiste”.

Fotografii macro

La imaginile macro, deși iPhone X a focalizat mai rapid imaginea, fotografia lui Huawei Mate 10 Pro a ieșit mai amănunțită, cu detalii mai clare. Asta și pentru că, deși pierde la rapiditatea focusului, acesta poate fi reglat ulterior manual. Camera lui iPhone X a avut tendința de overexposure, în timp ce fotografiile lui Huawei Mate 10 Pro au fost mai puțin afectate de ”noise”.

La fotografiile realizate noaptea, iPhone X redă mai natural luminile artificiale, dar părțile out of focus din fotografie ies blurate și încețoșate. În schimb, Huawei Mate 10 Pro a realizat imagini mai clare, în care întreaga scenă a putut fi reconoscibilă.

La fotografii close-up pe tim de noapte, Huawei Mate 10 Pro a scos imagini mai luminoase, dar pe seama acurateții culorilor. iPhone X a produs fotografii mai apropiate de felul în care sunt percepute de ochiul uman.

Video

La categoria video, iPhone X a fost net superior telefonului Huawei Mate 10 Pro. Asta deși ambele pot filma în 4K. Diferența a făcut-o numărul de frame-uri pe secundă. iPhone X o poate face la 60 fps, în timp ce Huawei Mate 10 Pro rămâne blocat la 30 fps.

La categoria portret, cu efect Bokeh, ambele telefoane s-au descurcat admirabil, dar softul automat de înfrumusețare al lui Huawei Mate 10 Pro a scos o imagine care părea artificială, în timp ce iPhone X a mers mai mult pe redarea naturală a subiectului. ”Părea că am fost supus unei operații de chirurgie plastică”, a scris reportul cotidianului amintit, care a fost subiectul testului.

La final, concluziile: iPhone X tinde să pună accent pe redarea cât mai corectă și exactă a culorilor, chiar dacă asta înseamnă că fotografiile ies mai ”plictisitoare” și ”neimpresionante”. Huawei Mate 10 Pro, pe de altă parte, alege să obțină culori mai vibrante, care arată mai bine pe Instagram, dar pe care puriștii în fotografie le-ar numi ”artificiale”. Până la urmă rămâne la latitudinea fiecăruia: vrei o cameră cu care să ai mai mult control asupra a ceea ce fotografiezi, chiar dacă uneori sacrifici acuratețea culorilor? Atunci Huawei Mate 10 Pro este pentru tine!

Forum & Pareri

Adresa ta de email nu va fi publicată.