Kinetoterapia – Recuperarea medicala prin miscare

kinetoterapie

Kinetoterapia in tratamentul complex este o metoda non-medicamentoasa, natural-biologica. Viata in miscare incepe cu cresterea si dezvoltarea intrauterina si se termina cu ultimele momente ale vietii.

Kinetoterapia reprezinta miscare si exercitiu si este un mijloc excelent de prevenire a bolilor si de corectare a afectiunilor posturale. In cadrul unui cabinet de kinetoterapie, se folosesc mijloacele si metodele culturii fizice sub forma de proceduri medicale.

Kinetoterapia ofera proceduri medicale pentru reabilitarea functiilor corpului, ajungand la performante. Medicamentul, este practic un mod eficient profesional de miscari si exercitii in sistemul de reabilitare dupa leziuni, interventii chirurgicale, in procesele inflamatorii, tulburari metabolice, dupa accidentari, atacuri de cord,  neuromiopatie, atrofie, scolioza, pareza, paralizie.

Un centru de kinetoterapie din Bucuresti

costuri kinetoterapie

Kineto-Land este un centru specializat in kinetoterapie cu sediul in Bucuresti, sector 2. Acesta utilizeaza un set de instrumente, forme si metode de cultura fizica pentru cresterea si dezvoltarea adecvata a corpului, precum si recuperarea lui.

Monitorizarea sistematica a afectiunilor, precum si diagnosticarea in timp util a acestui proces, duc la vindecarea pacientului. Pacientii acestui cabinet de kinetoterapie din Bucuresti, sunt impartiti in grupe de kinetoterapie, pentru utilizarea miscarilor si exercitiilor pentru sanatate sau scopuri medicale, principale, pregatitoare, medicale speciale (AVC) si grupuri de culturi fizice terapeutice si de reabilitare.

Kinetoterapia este combinata cu miscari dozate si exercitii pentru a recupera muschii incordati, atrofiati etc., pentru a preveni complicatiile si procesele adezive, pentru a preveni atacurile, recaderile, pentru a creste perioadele de remisiune.

Costurile pe care le presupune kinetoterapia

Pretul unei sedinte de kinetoterapie este format in functie de timpul acesteia, care dureaza de obiecei 50 de minute, precum si de numarul de sedinte necesar pentru recuperare. Ce trebuie stiut este faptul ca recuperare se face in timp, cei mai multi pacienti au nevoie de un minim de 10 sedinte pentru ca rezultatele sa fie vizibile.

Cabinetul de kinetoterapie prezentat anterior, Kineto-Land, ofera clintilor care au nevoie de mai multe sedinte, abonamente de kinetoterapie la un pret avantajos. Exista doua astfel de alternative, mai exact un abonament de 10 sedinte sau unul de 30 de sedinte.

Medicul kinetoterapeut poate planifica si implementa masuri terapeutice si de preventie, folosind  metode de restabilire a sanatatii, a capacitatii de munca si a eficientei prin intermediul culturii fizice, utilizarea corecta a principiilor de organizare, dozare si corectie a activitatii fizice in patomorfoza si sanogeneza, mecanismele de actiune ale factorilor fizici naturali si preformati asupra corpului, caracteristicile si posibilitatile de reabilitare fizica, metodele de monitorizare si evaluare a eficacitatii acestuia.

Forum & Pareri

Emailul nu va fi public.