Lista imobilelor expertizate din punct de vedere al riscului seismic

agentii imobiliare iasi

Fix imobiliare, probabil printre cele mai active agentii imobiliare Iasi,  a elaborat un motor de cautare online a imobilelor expertizate punct de vedere al riscului seismic.

Un factor foarte important in evaluarea imobiliara unui imobil este reprezentat de incadrarea sa intr-o clasa de risc seismic.

Valoarea unui imobil incadrat cu grad seismic scade cu 10-15% in functie de clasa sa de risc in comparatie cu un imobil similar (zona, suprafata, etaj, nivel de imbunatatiri) dar care nu are risc seismic.

Pierderea valorii unui imobil cu risc seismic are mai multe motive:

  • in general, bancile nu acorda credite pentru achizitia unor astfel de imobile, ceea ce duce la restrangerea numarului de client ce ar putea fi interesati de achizitia unui astfel de imobil;
  • un procent ridicat de clienti care dispun de propria finantare nu agreaza achizitia unui astfel de imobil.

Asadar numarului clientilor care accepta ideea de a achizitiona un imobil cu risc seismic este foarte redus, ceea ce duce la diminuarea valorii de piata a unui astfel de imobil.

Pe piata imobiliara din Iasi circula o multitudine de liste ale imobilelor expertizate pornind de la prima lista data publicitatii urmandu-i listele cu actualizari. Aceste liste sunt destul de greu de utilizat, asta in situatia ca le detii pe toate din cauza faptului ca:

  • sunt prezentate pe un suport de hartie ( eventual pdf, word ) ;
  • ordonarea logica a datelor practic nu exista;
  • de la aparitia listelor si pana in prezent sunt strazi care si-au schimbat denumirea.

Pornind de toate aceste neajunsuri si intelegand importanta listelor, Fix Imobiliare a decis realizarea unei pagini web care sa vina in ajutorul celor interesati.

Motor de cautare prietenos

Am creat un motor de cautare prietenos, astfel incat poti introduce numele strazii ce te intereseaza si vei obtine toate imobilele expertizate de pe strada respectiva, impreuna cu clasa de risc in care a fost incadrat fiecare imobil in parte.

Daca totusi te intereseaza verificarea unei adrese exacte nu ai de facut decat sa completezi adresa si vei obtine rapunsul la intrebarea daca respectivul imobil a fost expertizat si daca da in ce clasa de risc a fost incadrat.

Sunt de mentionat 2 aspecte importante in aceasta discutie:

  1. in situatia in care o adresa nu apare pe lista rezulta ca acel imobil nu a fost inca expertizat, dar in practica se considera ca imobilul nu prezinta risc seismic.
  2. exista imobile care au fost expertizate si nu au fost incadrate in nici o clasa de risc seismic, situatie in care consideram ca acele imobile nu au risc seismic.

Lasă un comentariu