MacBook Pro si MacBook Air – Alege un Laptop Apple potrivit nevoilor tale

MacBook Pro

Laptopurile oferite de către cei de la Apple în varianta MacBook Pro și MacBook Air, sunt printre cele mai cunoscute, populare și preferate de toată lumea. Deși cei mai mulți evită să le achiziționeze datorită prețurilor ceva mai ridicate, trebuie să știi că un laptop Apple reprezintă alegerea ideală pentru toate nevoile tale ce țin de tehnologie. Însă pe care să îl alegi? Pro sau Air? Depinde de nevoile tale zilnice și așteptările pe care le ai de la un laptop.

Design inedit și porturi USB

Atât MacBook Pro, cât și varianta Air, dispun de un design inedit, cel din urmă fiind mai slim ca și varianta Pro. MacBook Air are o formă ușor înclinată, ca și o pană, pe când MacBook Pro urmează aceeași linie grosieră pe toată lungimea și lățimea sa. MacBook Pro vine în trei variante, de 13˝, 14˝și 16 ˝, și implicit cu dimensiuni diferite, întrucât un număr mai mare de inchi, are un hardware mai mare ce consumă mai multă energie și necesită un ventilator mai mare.

MacBook Air și MacBook Pro, ambele alimentate cu cipul Apple M1 au doar două porturi Thunderbolt, în timp ce noile variante M1 Pro Max vin cu trei porturi Thunderbolt 4, port HDMI și slot pentru card SD.

Varianta inițială MacBook Pro beneficiază de touch bar pentru comenzi rapide și personalizate, pe când noile MacBook Pro, dar și MacBook Air nu au touch bar.

Un ecran mai luminos pe MacBook Pro

MacBook Pro beneficiază de un ecran mai luminos și cu o rezoluție mai bună pe noile modele. Acest lucru se datorează tehnologiei Liquid Retina XDR. Acest tip de ecran este perfect atunci când lucrezi în condiții în care lumina nu este tocmai potrivită. Dacă vrei să te bucuri de o bună luminozitate a laptopului tău în timp ce lucrezi, alege noile modele MacBook Pro la DABSTORE, disponibile în variante de 13˝, 14˝și 16 ˝.

Cameră video performantă

MacBook Air și MacBook Pro de 13˝, vin cu o cameră video de 720p, pe când noile variantele Pro se bucură de un upgrade major, beneficiind de o cameră video de 1080p. Deși ambele modele de laptopuri sunt bune pentru joburi de acasă, dacă efectuezi în mod constant apeluri video și conferințe, MacBook Pro reprezintă alegerea potrivită, fiind un model mai performant, cu o cameră cu o rezoluție mai bună. Însă, dacă folosești laptopul pentru apeluri video mai rare, achiziționează un MacBook Air din dabstore.ro și profită de performanțele de care beneficiază acest model.

Performanțe excelente pe MacBook Pro

Modelul MacBook Pro de 13˝ și MacBook Air au chipset-ul original Apple M1 ce oferă performanță procesorului de până la 3,5 ori mai rapidă, grafică de 5 ori mai rapidă și performantă. Cipul Apple M1 nu necesită răcire activă și tocmai de aceea MacBook Air nu are ventilator, însă acest lucru îi afectează performanța. În schimb, pentru perioade mai lungi de utilizare, MacBook Pro își va menține performanța mai bine comparativ cu Air, datorită ventilatorului de răcire de care beneficiază. Modelul de bază MacBook Air are un GPU cu 7 nuclee, în timp ce MacBook Pro de 13 inchi are un GPU cu 8 sau 10 nuclee, în funcție de model.

Concluzii pentru achiziționarea corectă a unui laptop Apple

MacBook Pro beneficiază de un ecran mai luminos, o durată de viață mai lungă a bateriei, precum și o performanță mai susținută în cazul utilizării intense, datorită ventilatorului de răcire integrat. Dacă ești student sau achiziționezi un laptop pentru un job de acasă ce nu implică activități intense și folosirea unor programe sofisticate, varianta MacBook Air este cea potrivită pentru tine. Pentru o experiență inedită, simplă și rapidă în ceea ce privește achiziționarea noului tău laptop MacBook, magazinul Dabstore îți vine în ajutor cu o grafică simplă de folosit, o navigarea rapidă, precum și cu produse și accesorii pe care le poți folosi alături de laptop.

Lasă un comentariu