Mașina de spălat rufe: în baie sau în bucătărie

Marilor dileme internaționale li se alătură încă una. Odată cu revenirea sectorului imobiliar, respectiv cel al construcțiilor, marile ansambluri rezidențiale par să „arunce” mașina de spălat rufe dintr-o cameră în alta. Motiv pentru care ne întrebăm unde e mai bine: în baie sau în bucătărie.

Din păcate, un răspuns simplu este imposibil de oferit, având în vedere că există destul de multe variabile la mijloc. Câte camere are apartamentul, ce compartimentare are, câți membri ai familiei locuiesc în apartament, capacitatea de alimentare și de scurgere și multe altele.

Le luăm pe rând.

Mașina de spălat rufe într-un apartament mic

Din păcate, suprafețele mari nu sunt tocmai accesibile, motiv pentru care românii se îndreaptă în continuare către apartamente compacte.

Până și IKEA a simțit acest trend și a organizat o campanie drăguță acum câțiva ani, în care oferea idei clienților cu privire la amenajarea eficientă a apartamentului.

Apartamentele mici au totuși o constantă: băile au (în general) loc pentru mașina de spălat rufe. De cele mai multe ori lângă cadă, într-un spațiu lat de aproximativ 60 de centimetri (majoritatea mașinilor de spălat rufe se încadrează în această dimensiune).

Bucătăriile au dimensiuni compacte, astfel încât dotarea lor cu o mașină de spălat rufe este impractică.

Într-un apartament mare

Evident că mașina de spălat rufe va avea loc suficient în bucătăria unui apartament mare. Fie că bucătăria este închisă, fie că se încadrează într-un open space, vei avea loc să o instalezi după bunul plac.

Cu toate acestea, instalarea în bucătărie se poate dovedi o idee neinspirată în următoarele cazuri

Țevi de scurgere cu debit redus

Nu de puține ori vei da peste situații în care bucătăriile nu sunt dotate cu țevi suficient de mari pentru a susține simultan scurgerea și cea a mașinii de spălat rufe. În aceste condiții, te poți confrunta cu situații în care apa refulează în chiuvetă.

Masina de spalat rufe

Zgomot excesiv

Dacă petreci mult timp în bucătărie, zgomotul excesiv va fi cu siguranță un factor în plus de stres. Acest lucru se poate întâmpla în condițiile în care folosești des mașina de spălat rufe, alături de alte electrocasnice.

Dacă ai o familie numeroasă, îți recomandăm să lași mașina de spălat rufe în baie.

Desigur că toate aceste lucruri pot conta foarte puțin pentru tine. Până la urmă, cu toții suntem diferiți, iar dorința de a avea casa mobilată după placul nostru este foarte comună. În orice caz, dacă mobilatul nu te pasionează în mod particular, regulile de mai sus pot fi un punct bun de plecare.

Lasă un comentariu