Asigurarea igienei orale trebuie sa fie printre prioritatile fiecarui individ, dar din pacate in Romania exista un numar alarmant de mare de cetateni care nu sunt familiarizati cu practicile de zi cu zi ale ingrijirii gingiilor. Obiectivul nostru este sa marim numarul persoanelor care beneficiaza de avantajele unei igiene orale ideale.
Printre cele mai importante aspecte, desigur, este vizita recurenta la medicul stomatolog, el fiind cel mai in masura sa va ajute sa va pastrati sau imbunatatii starea generala de sanatate.
Sugestia celor de la Realdent este sa mergeti de doua ori pe an la stomatolog pentru o consultatie de rutina si o curatare profesionala, chiar daca nu suferiti de nicio boala.
Dupa cum intuiti, cele doua consultatii stomatologice sunt insuficiente pentru a putea asigura sanatatea dintilor dumnevoastra, motiv pentru care igiena bucala trebuie mentinuta si acasa prin cateva bune practici bazate pe studii stiintifice. Cel mai important este sa va achizitionati o periuta pentru dinti usor de folosit, indiferent daca este manuala sau cu acumulator, sa o inlocuiti o data la cel mult trei luni si sa o utilizati cu regularitate.
Recomandari stomatolog
Stomatologii recomanda folosirea de doua ori pe zi, obicei care ar trebui respectat intrucat perierea mai deasa sau mai rara ar putea avea rezultate nefavorabile asupra dintilor si a gingiilor. O alta greseala des intalnita este perierea prea puternica, practica care poate produce stricaciunile dintilor si ranirea gingiilor. Un alt accesoriu utilizat mult prea rar in randul romanilor este ata dentara.
Stomatologii sugereaza utilizarea atei dentare cel putin o data pe zi, fiind printre cele mai importante produse stomatologice dupa periuta si pasta de dinti.
Ata dentara este folosita pentru indepartarea placii dentare formate in locurile greu accesibile periutei de dinti. O varianta de preventie in aparitia cariilor este evitarea consumarii de dulciuri intre mese, acesta fiind principalul motiv care duce la aparitia cariilor la adulti si la copii. In acelasi timp ar fi bine sa fie evitata folosirea periutei sau a atei dentare imediat dupa consumarea bauturilor carbogazoase, ele avand un efect relevant in demineralizarea dintilor. Si consumul de alcool, tunun, muscatul unghiilor, etc. sunt alte tabieturi ale vietii mondene care ar putea pune in pericol sanatatea dintilor dumnevoastra.
Sanatatea bucala nu este dificil de atins, dar necesita o atentie la detaliile vietii de zi cu zi si un efort minim de preventie si perseverenta. Pentru mai multe detalii si sfaturi individuale, nu uitati sa vizitati un cabinet stomatologic.