Un plus de calitate si de frumusete la orice curte cu porti fier forjat – metalicart.ro

Fierul forjat adauga un plus de calitate si de frumusete la orice curte. Atunci cand un musafir vine la tine acasa primul contact il are, bineinteles, cu poarta. Atunci ce alt punct mai bun de pornire, mai atragator, mai solid si mai traditional decat o poarta de fier sa il intampine? Prima impresie conteaza si nimic nu il va impresiona mai mult decat un strop de traditionalism incropit intr-o poarta moderna. O astfel de poarta cu siguranta poate sa aduca un plus de stil locuintei. Fierul forjat se regaseste undeva intre fier pur si otel, mai mult inspre fier insa. Are un continut scazut de carbon, in timp ce fierul necesita un continut de carbon de sub 0.008%.

Porti din fier sau carbon

 Otelul, pe de alta parte, contine foarte mult carbon. Unele marci de otel, precum otelul inoxidabil care se regaseste in tacamurile de la bucatarie, contine chiar foarte mult carbon. Mai contine in plus impuritati, incluziuni fibroase si zgura. Aceste lucruri ii confera fierului forjat textura sa granulata care se apropie ca si aspect de lemn in multe cazuri.
Aceste porti  sunt foarte utile deoarece acest material este foarte maleabil si ductil, acest lucru insemnand ca se poate prelucra foarte usor. Este de asemenea un material puternic ce rezista foarte mult imp timp. Daca ati fost atenti ati putut observa astfel de porti la cetati vechi, porti care dainuie chiar si de 100 de ani si cel mai probabil vor rezista si multi ani de acum incolo. Tocmai din acest motiv sunt la mare cautare in ultimii ani aceste porti fier forjat.

Porti fier – rezistenta, ingrijire si despre aspectul decorativ

Nu va lasati pacaliti atunci cand achizitionati o astfel de poarta deoarece multi se folosesc de termenul de forjat pentru a vine de fapt porti din otel intermediar care seamana foarte mult la aspect cu fierul forjat. Aceste porti sunt si ele rezistente si durabile, insa necesita mai multa ingrijire si nu pot fi prelucrare foarte mult din punct de vedere decorativ. Si din moment ce aceste porti sunt cautate mai mult tocmai pentru decoratiunile pe care le poate oferi, este lesne de inteles de ce este important acest efect.

Avantaje fier forjat

Portile pot sa sporeasca valoarea unei locuinte sau pot creste siguranta acesteia. Ele se imbina excelent cu gardurile prin eleganta oferita si prin ansamblul arhitectural pe care il pot oferi. Fiind prima impresie pe care o veti oferi musafirilor, este important ca aceasta sa fie cat mai frumoasa.
Ca si concluzie, portile din fier sunt cu traditie veche in toata lumea, au rezistat foarte multi ani cu succes si inca arata bine, motive suficiente sa credem ca vor rezista o alta lunga perioada de timp de acum incolo. Cu totii indragim portile lucrate cu atentie si curbate cu stil la fiecare capat. Cu totii adoram simetria pe care o ofera efectul unei porti din fier , formele sale suple si elegante. Sau poate pentru ca exista mereu ceva la aceste porti care ne face sa ne gandim la calitate, pentru ca asta si ofera la urma urmei, pe langa efectul vizual.

Citeste mai multe despre porti fier forjat pe metalicart.ro.