Metode de plata online

metode de palta online

Achizitiile si platile pe internet au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. Magazinele online sunt prezente in viata noastra, iar aproape orice produs sau serviciu poate fi comandat cu un simplu click, direct de acasa si livrat la domiciliu, de oriunde din lume. Nu este de mirare ca si metodele de plata online au cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani.

In acest articol vei afla despre principalele modalitati de plata online pe care le ai la dispozitie, pentru a analiza cu atentie avantajele fiecareia dintre ele. Daca stii mai multe despre diferite metode de plata va fi mai simplu sa gasesti cea mai eficienta metoda si cea mai potrivita pentru tine.

Card bancar – debit sau credit

Plata cu cardul de debit sau de credit, de regula Visa sau Mastercard, este o metoda destul de cunoscuta si des folosita de catre cei care fac achizitii online. Numeroase magazine sau afaceri online au implementat deja plata cu cardul, pentru a facilita accesul la produsele sau serviciile lor, oferind o interfata specializata.

Este destul de simplu sa platesti folosind cardul bancar. Pe site-ul unde vrei sa faci plata vei furniza numarul cardului, numele tau ca posesor de card, data de expirare si codul CVV de securitate.

De regula, bancile autorizeaza tranzactia in urma transmiterii printr-un SMS a unui cod unic, care trebuie introdus pe site, pentru confirmarea acceptului de plata sau prin acceptarea platii respective din aplicatia de internet banking.

Platile se realizeaza printr-o platforma sigura prin intermediul careia orice posesor de card poate face achizitii online, fara teama unor fraude sau transferuri neautorizate.

E bine sa stii ca majoritatea bancilor romanesti nu percep niciun comision pentru plata cu cardul, atunci cand este vorba de o plata in moneda contului (RON). Cu toate acestea, cand achizitionezi un produs sau un serviciu in alta moneda, este posibil sa trebuiasca sa platesti un comision de schimb valutar, deci trebuie sa iei in considerare si acest aspect.

TopPay

toppay 

TopPay este o metoda de plata special conceputa pentru platformele online care ofera jocuri de noroc. Astazi tot mai multe site-uri de gambling din Romania licentiate ONJN au adoptat TopPay ca una dintre metodele de plata acceptate pentru jucatori.

Din locatiile TopPay, adica din orice punct de vanzare InMedio, vei putea depune si retrage bani din contul de jocuri online deschis pe site-urile partenere. Asadar poti efectua tranzactii fara sa fie necesar vreo cont sau card bancar, ceea ce reprezinta un avantaj important in multe situatii. De asemenea, retragerea cu TopPay este instantanee si nu mai e nevoie sa astepti, poti primi banii retrasi chiar in zilele nelucratoare.

Uneori, pe site-urile de gambling online poti chiar sa joci fara sa fie necesara vreo depunere, prin intermediul ofertelor bonus gratuite. De exemplu, poti sa incasezi un bonus fara depunere la Gets Bet si sa te distrezi astfel pe una dintre cele mai bune platforme licentiate de pariuri si casino, fara sa scoti vreun ban din buzunar.

Portofele electronice (Skrill, Neteller)

Skrill si Neteller sunt portofele virtuale folosite pentru transferuri de bani pe plan intern sau international, simplu si rapid. Astfel de tranzactii sunt realizate instantaneu, iar acest aspect este foarte apreciat de catre clientii din intreaga lume. Contul unui portofel electronic poate fi alimentat online si poate fi folosit pentru diferite plati pe internet.

Aceste tranzactii sunt insotite de un anumit comision si este de regula recomandat ca inainte de a-ti deschide cont sa vezi exact despre ce taxe este vorba.

Este necesar si ca magazinul online de unde doresti sa achizitionezi un produs sau un serviciu sa accepte o astfel de metoda de plata prin intermediul Skrill sau Neteller.

Paysafecard

Paysafecard este un card preplatit pe care il poti folosi pentru diferite plati online. Sistemul Paysafecard functioneaza pe acelasi principiu ca si cel al cartelelor telefonice prepaid.

Pentru a face o plata pe un site online folosind Paysafecard, este nevoie mai intai sa cumperi unul sau mai multe coduri PIN de la unul din punctele de vanzare Paysafecard. Aceste PIN-uri pe care le ai la dispozitie au valori diferite, de regula cuprinse intre 25 si 300 RON si sunt formate din 16 cifre.

Respectivul cod pe care il vei primi dupa cumparare il introduci in contul tau Paysafecard pentru a-l alimenta cu bani, iar de acolo efectuezi plata catre site-ul dorit.

Smith&Smith

Transferul de bani online este cea mai usoara si cea mai simpla metoda folosind platforma online Smith&Smith. Poti transfera bani online folosind un card Visa sau Mastercard.

Daca vei expedia banii prin platforma online Smith&Smith, banii pot fi ridicati de catre beneficiar intr-una din cele aproape o suta de agentii Smith&Smith din tara sau din cele 650 de agentii ale partenerilor Smith&Smith din Romania si Republica Moldova.

Beneficiarul tranzactiei trebuie sa prezinte un act de identitate valabil (buletin, carte de identitate, pasaport) si sa aiba codul tau de referinta pe care il primesti pe platforma atunci cand autorizezi tranzactia.

Bineinteles ca Smith&Smith poate fi folosit si pentru diverse plati pe internet, nu doar pentru transfer de bani.

PayPal

paypal

Una dintre cele mai cunoscute metode de a plati diferite produse sau servicii pe internet este celebrul PayPal. Astazi, numeroase magazine online au adoptat aceasta modalitate de plata pentru ca este un instrument sigur, securizat cibernetic si simplu de folosit de catre oricine.

Ca sa efectuezi plati folosind PayPal, este nevoie sa iti deschizi un cont pe platforma, iar apoi poti face plati si transfera bani doar pe baza adresei de e-mail.

Plata prin transfer bancar

Nu in cele din urma, trebuie sa amintim si transferul bancar. De multe ori comerciantii propun un astfel de instrument de plata, mai ales atunci cand e vorba de produse sau servicii mai costisitoare. Transferul banilor direct in cont este la indemana, mai ales atunci cand si tu ai un cont bancar si vrei sa folosesti direct banii de acolo.

Pentru a realiza un transfer bancar trebuie sa cunosti daatele bancare ale beneficiarului: numele companiei, adresa, contul bancar, numele bancii si codul IBAN.

Este destul de simplu si de ieftin sa faci un transfer bancar online mai ales atunci cand ai internet banking. Comisioanele sunt destul de mici pentru un transfer, singurul inconvenient este insa durata de timp in care acest transfer se proceseaza.

De regula, platile efectuate in zilele nelucratoare vor fi transferate abia in prima zi bancara. Daca faci un transfer bancar catre o societate cu sediul in afara Romaniei este posibil sa fie percepute si comisioane de schimb valutar si de transfer, deci trebuie luate in considerare si acestea.

In concluzie, pentru platile online exista in ziua de astazi o multime de metode de plata diversificate, din care o poti alege pe cea mai potrivita pentru tine si care te va ajuta sa faci cel mai usor cumparaturi de pe internet sau tot felul de alte plati.

Lasă un comentariu