Neutralizarea gandacilor de bucatarie

In lume exista cel putin 4.000 de specii de gandaci, dar in general ne intalnim doar cu doua dintre acestea: gandacii americani si gandacii germani. Intre cele 2 specii putem observa cateva diferente, cei germani au corpul brun deschis, prezinta doua dungi negre pe spate si pot ajunge pana la 2 centimetri. Specia americana prezinta o culoare rosie-maronie si sunt mai dezvoltati decat cei germani, putand ajunge pana la 4 centimetri.

De cele mai multe ori, pana si mentionarea gandacilor ne poate da senzatia unui fior. Toti am experimentat oroarea de a convietui cu aceste fiinte si cei mai multi dintre noi am apelat la o serie de metode de dezinsectie.

Firme si servicii dezinsectie

Exista si vesti bune. Este posibil sa opriti orice infestare cu doar cateva instrumente si trucuri simple:

• In cazul in care indetificati o infestare, de preferat ar fi sa apelati la o firma de dezinsectie. Gandacii de bucatarie se ascund destul de usor, iar ouale acestora prezinta rezistenta naturala la anumite insecticide si spray-uri, multe dintre acestea diind nocive pentru oameni. Insecticidele din comert sunt de multe ori inutile in lupta cu acesti daunatori.

• Gandacii de bucatarie se pot hrani cu orice, cat timp este organic, fie ca vorbim de resturi de mancare sau chiar de fire de par umane. Tocmai din aceasta cauza, incercati sa mentineti in permanenta igiena si curatenia. In lupta cu gandacii, expertii ne recomanda sa pastram si sa depozitam corespunzator alimentele, mai ales in bucatarie. Gunoiul trebuie aruncat cu regularitate, iar atmosfera trebuie sa fie bine ventilata si cat mai uscata.

• Se cunoaste faptul ca gandacii sunt priceputi cand vine vorba de strecurare. Acestia pot intra in spatii de patru ori mai mici decat corpul lor. Acest lucru se datoreaza scheletului lor flexibil. Pentru preventie, puteti sa sigilati crapaturile aparute in podea sau in pereti folosind silicon sau chit. Incercati sa acoperiti gaurile din jurul corpurilor de iluminat sau din jurul tevilor cu un material precum plasa de cupru. Usile si ferestrele trebuie sa fie bine fixate pe toc, respectiv cadru, pentru a impiedica depozitarea oulalelor sau patrunderea gandacilor din spatiul exterior.

• Sa tinem cont de lucrurile pe care le aducem in casa. Mobilierul vechi, coletele sau hainele pot aduce cu ele musafiri nepoftiti. Haideti sa ne gandim la lucrurile comandate online, pana sa ajunga la destinatie, acestea petrec timp in cutii, containere sau spatii de depozitare. De retinut este si faptul ca micii daunatori iubesc cartonul, este un mediu ideal in care acestia se pot ascunde.

In cazul in care s-au luat toate masurile de preventie, iar infestarea persista, va recomandam sa apelati la o companie specializata in servicii de dezinsectie.

Forum & Pareri

Adresa ta de email nu va fi publicată.