O croazieră – o alternativă interesantă a vacanței tradiționale. De ce merită să alegi acest tip de vacanță?

croaziera o alternativa

Simți că vacanțele tale au arătat la fel de ani de zile și visezi să experimentezi ceva nou la ele? Dacă răspunsul este „da”, este recomandat să mergi în croaziere. Ai o mulțime de oferte din care să alegi – de la excursii scurte în jurul Mării Mediterane până la croaziere în jurul insulelor Caraibe care durează. Există încă o credință în rândul românilor că vacanțele petrecute pe o navă sunt foarte scumpe. Nimic nu poate fi mai greșit!

Hoteluri pe apă – satisfacerea tuturor pretențiilor

O vacanță pe o navă de croazieră este combinația perfectă a unei vacanțe relaxante cu vizitarea obiectivelor turistice, așa cum se întâmplă și într-un city break. Fără îndoială, un mare avantaj în timpul unei astfel de călătorii este oportunitatea de a vedea mai multe orașe, de obicei în țări diferite. Cu toate acestea, dacă preferi să faci plajă și să te relaxezi, atracțiile disponibile pe vasul de croazieră vor fi suficiente.

Vederea unei nave gigantice face o impresie electrizantă la prima vedere. Acestea oferă pasagerilor servicii și atracții care ar face de rușine multe hoteluri de lux. Pe punțile navelor de croaziere poți găsi, printre altele: teatre, cazinouri, biblioteci, cinematografe, cluburi, terenuri de baschet, baruri și restaurante. Echipamentul standard include, de asemenea: piscine, săli de fitness și săli de sport.

Cum arată o vacanță pe apă?

De obicei, vasul de croazieră navighează noaptea și intră în porturi ziua. În port, fiecare pasager are trei opțiuni: stă pe navă și se bucură de atracțiile sale, merge la țărm și explorează singur orașul, la fel cum ar face-o într-un city break sau face un tur al zonei cu ghid. 

Datorită faptului că nava se deplasează dintr-un punct în altul, pasagerii pot merge la țărm și pot vedea atracțiile locale în orice loc pe care îl vizitează. Deci, în timpul unei călătorii ai șansa de a vizita Muntele Olimp, Valletta în Malta, Trapani în Italia, Mallorca în Spania sau Barcelona.

Cât costă o croazieră?

Călătoriile cu nava de croazieră costau o avere, dar astăzi sunt la îndemâna oricui. În unele cazuri, acestea sunt chiar mai ieftine decât vacanțele tradiționale. Desigur, pentru o croazieră de lux în jurul lumii trebuie să plătești mii de euro de persoană, dar marea majoritate a agențiilor de turism au oferte cu prețuri convenabile. 

Dacă vrei să experimentezi o aventură pe mare de-a lungul fiordurilor norvegiene sau pe Marea Baltică, trebuie să te pregătești totuși pentru un cost ceva mai mare. Pentru cei cărora le plac călătoriile mai exotice, există, de exemplu, Caraibe. 

Lasă un comentariu