Ochelarii de protectie pentru calculator sunt o solutie ?

Cererea pentru modelele de ochelari de protectie pentru calculator a crescut foarte mult in ultima perioada, insa nu foarte multe persoane cunosc toate detaliile legate de acestia.

Ce sunt ochelarii de protectie pentru calculator

Traim intr-o lume din ce in ce mai digitalizata si acest aspect atrage mai multe probleme legate de sanatate. In cazul de fata, toate ecranele digitale, fie ca este vorba despre un monitor, televizor, tableta sau telefon afecteaza omul si mai ales ochii prin lumina albastra pe care o emit.

Acesta lumina albastra este cea responsabila de afectiunile de oboseala oculara, de slaba focalizare sau de dureri de cap. Acestea sunt doar cateva afectiuni pe care majoritatea persoanelor care lucreaza la calculator le resimte, insa pe termen lung ele se pot agrava si pot duce la afectiuni mult mai serioase.

Lentilele acestor ochelari de protectie pentru calculator sunt unele antireflex. Acest strat antireflex respinge lumina albastra, insa nu toata luma albastra. In momentul de fata, modelele de ochelari de protectie pentru calculator cu lentila Amber de la Gunnars sunt cei mai performanti si neutralizeaza aproximativ 65% din lumina albastra emisa de orice tip de ecran.

Care sunt beneficiile ochelarilor de protectie pentru calculator ?

Asa cum spuneam mai sus, cel mai important beneficiu al ochelarilor de protectie pentru calculator este faptul ca blocheaza lumina albastra si astfel muschiul ocular se relaxeaza, iar oboseala oculara si focusul slab vor disparea.

Un al doilea beneficiu foarte important este dat tot de lentila, care are o tenta de galben, o culoare foarte linistitoare, care iti va oferi un contrast sporit ce favorizeaza mult persoanele care lucreaza zilnic in fata calculatorului.

Cat costa o pereche de ochelari de protectie pentru calculator ?

Cand vine vorba despre achizitionarea unei perechi de ochelari pentru calculator gandul ne duce la centrele specializate de optica, insa de acesta data nu este cea mai buna alegere.

Cei mai buni ochelari de protectie PC ii gasim la anumite branduri specializate, precum brandul Gunnar prezentat anterior, nume foarte cunoscut la nivel international si lider de piata in SUA. Acesta a dus un aport foarte important ochelarilor de protectie pentru calculator, care are la baza numeroase cercetari facute la marile Universitati din SUA si care i-a asigurat succesul in acesta industrie.

Mai exact, pe website-ul oficial Gunnar in Romania se gasesc modele de ochelari pentru calculator cu preturi care incep cu 279 RON si pot ajunge la un maxim de 439 RON. Ochelarii mai scumpi sunt cei care au o rama foarte usoara, confectionata din otel inoxidabil, ce ofera un plus de confort.

Lasă un comentariu