Ochii iritati, o problema globala ce se trateaza usor folosind picaturi adecvate

Solicitarile excesive ale ochilor, un organ foarte sensibil daca tinem cont de multitudinea de afectiuni cu care se confrunta omul modern au avut consecinte nefaste asupra starii de sanatate a ochilor. Potrivit cercetarilor medicale recente, intre 70 si 90% din populatia globului s-a confruntat, cel putin odata in viata, cu sindromul ochilor uscati si iritati!

Iritatia poate avea multiple cauze, pornind de la o simpla infectie sau alergie, insa poate ascunde, totodata, si afectiuni grave ale ochilor. Cat de mult pot ajuta picaturile de ochi in prevenirea eventualelor complicatii?

Roseata, lumina si sensibilitatea la lumina, sunt, potrivit medicilor oftalmologi, semne evidente ca o persoana sufera de astenopatie sau de potentiala infectie! Senzatia de uscaciune a ochilor este, de asemenea, resimtita ca urmare a actiunii nocive a vantului, a particulelor de praf sau a granulelor de polen din mediul inconjurator.

Atunci cand vorbim de sanatatea ochilor, trebuie sa fim foarte atenti la igiena mainilor si sa ferim partea sensibila a globului ocular de actiunea agresiva a unor substante periculoase, care pot avea efecte ireversibile asupra capacitatilor noastre vizuale.

Picaturile de ochi-remedii simple si eficiente pentru combaterea rosetii si a uscaciunii ocular

Un remediu clasic, la indemana tuturor pacientilor care resimt, din plin, efectele negative ale ochilor uscati consta in aplicarea, pentru o perioada de timp indicate de catre medic, a unor picaturi de ochi.

Cunoscute medical si sub denumirea de “lacrimi artificiale”, acestea propun utilizatorilor o formula revolutionara, din compozitia careia nu lipseste acidul hialuronat, un element de baza din structura ochiului. Aplicarea regulata are ca efect imediat, in primul rand, imbunatatirea substantiala a puterii de hidratare a ochiului, activarea functiei lacrimare si implicit, redarea confortului optim pe intreaga durata a zilei.

Calitatea picaturilor este influentata, in primul rand, de ingredientele componente, cat si de tipul de polimer utilizat la integrarea formulei pentru solutiile comercializate de catre producatori.

Cand este recomandat sa mergem la doctor?

Potrivit specialistilor, pot conduce rapid la complicatii si efecte nefaste pe termen lung inrosirea si uscaciunea ochilor nu ar trebui sa reprezinte un motiv de alarmare imediata, intrucat, in majoritatea cazurilor, simptomele vor fi estompate prin aplicarea de tratament medicamentuos.

Afectiunea devine, in unele situatii, o problema stringenta care necesita consult de specialitate care manifestarile suparatoare persista mai mult de doua saptamani sau daca pacientul se confrunta cu secretii neobisnuite la nivelul ochiului sau o infectie care se acutizeaza si produce leziuni pe suprafata corneei.

De asemenea, tulburarile de vedere, durerile de cap, cele oculare, senzatia de greata si varsaturi, de corp strain in ochi, umflaturile de la nivelul ochilor, sensibilitatea la lumina sau senzatia de prezenta a unui corp strain in ochi pot constitui cateva motive suficiente care sa faca inimenta vizita la oftalmolog.

Diverse lentile de contact, sau chiar unele tipuri de picaturi de ochi pot conduce la complicatii nedorite! In acest caz, singura solutie palpabila ar fi inlocuirea produselui recomandat initial, cu unel mai potrivit, in raport cu natura si gravitatea afectiunii resimtite.

In concluzie, desi vorbim de o afectiune cu preponderanta la scara mondiala, totusi, urgentele medicale nu reprezinta mai mult de 20-30% din totalul cazurilor semnalate. Insa, grija si preocuparea pentru asigurarea sanatatii si vitalitatii ochilor ar trebui sa ne faca sa fim vigilenti la orice indiciu care ar putea indica aparitia imediata a unei posibile complicatii sau afectiuni severe.

Lasă un comentariu