Cum sa alegi prima pereche de pantofi pentru copii

Cu cat varsta copilului tau este mai mica, cu atat, trebuie sa ai mai mare grija ce incaltaminte copii achizitionezi. Astfel, trebuie mentionat faptul ca, sanatatea picioarelor sale, este dependenta de catre prima pereche de incaltamintea pe care copilul o va avea. Si ii asigura o dezvoltarea a picioarelor foarte buna si naturala.

De aceea, este de o importanta foarte mare sa acorzi o atentie sportita incaltamintii copilului, ea fiind foarte importanta din toate punctele de vedere. De aceea, iti recomand sa parcurgi acest material din care vei afla care sunt aspectele de care sa tii cont atunci cand vrei sa faci cumperi pantofi copii.

Aspecte importante in alegerea incaltamintei pentru copii

Incaltaminte pentru copii

Primul si cel mai important aspect face referire la varsta copilului, la care ar trebui sa ii cumperi incaltamintea. Astfel, cei mai multi parinti, recomanda ca prima incaltaminte sa ii fie cumparata dupa primii pasi pe care copilul o sa-i faca, facand astfel ca dezvoltarea picioarelor sale sa fie facuta in cel mai bun mod.

Exista si situatii in care parintii ii achizitioneaza dupa ce a invatat sa umble, copilul in cazul acesta, fiind obisnuit sa umble descult, insa nu este foarte recomandat.

Incaltaminte moale si de calitate

Incaltaminte moale

In plus, dupa ce i-ai cumparat copilului prima pereche de incaltaminte, tine cont si de tipul sau. Avand inca piciorusele foarte moi si crude, este nevoia ca incaltamintea sa fie cat mai moale si dintr-un material de calitate buna.

De asemenea, trebuie sa fie foarte comoda, ceea ce inseamna ca, partea din spate a sa, care va sustine glezna trebuie sa fie moale si de calitate inalta. Doar asa piciorul copilului va respira cat mai bine.

Probati orice incaltaminte

Incaltaminte copii ieftina

Pune accent si pe marimea piciorului sau. Cei mai multi parinti, recomanda sa mergeti alaturi de copil la cumparaturi, pentru a-i da ocazia sa testeze orice pereche de incaltaminte. Astfel, dupa ce ii va purta timp de cateva minute, vei putea verifica si tu picioarele copilului, pentru a vedea daca:

  • i s-a inrosit
  • sau daca l-a strans

Astfel ca, picioarele lui trebuie sa respire cat mai bine, dar nici sa nu ii fie mult prea largi. De aceea, ai grija la aceasta prima alegere, ea avand un rol foarte important pentru ca mersul sa i se dezvolte mult mai bine si mai repede.

Incaltaminte copii noua

Incaltaminte noua copii

De asemenea, un alt aspect foarte important, face referire la perioada in care trebuie sa achizitionezi o incaltaminte noua. Astfel, pentru ca ei se afla in cel mai mare proces de dezvoltare, corpul lor se modifica des si treptat.

Astfel incaltamintea veche nu ii mai este buna chiar si dupa cateva saptamani.

De aceea, pune accent si pe acest aspect. Incearca sa ii achizitionezi macar o data la 3 luni o pereche de incaltaminte noua.

Concluzii despre incaltaminte copii

Acum, ca ai citit cele mai importante aspecte, tine cont de ele si incearca sa-i oferi copilului tau cea mai mare comoditate de care are nevoie cand vine vorba de prima lui incaltaminte. Mai ales ca are nevoie de cea mai mare atentie privind aceasta alegere in primii lui ani de viata.

Lasă un comentariu