Părul tău are nevoie de o mască de păr? Vezi ce beneficii îți aduce!

mască de păr

Gândește-te la o mască de păr ca la un de balsam de păr, însă mult mai puternic. Au beneficii similare – sunt hrănitoare și întăritoare – dar sunt mai intense. Măștile de păr pot contracara, de asemenea, probleme specifice ale părului.

Ce este o mască de păr?

La fel ca o mască de față, care funcționează pentru a hrăni și hidrata pielea, o mască păr funcționează în mod similar și servește la îmbunătățirea stării și sănătății părului. În măștile de păr ingredientele sunt în general mai concentrate, iar o mască de păr se lasă să acționeze mai mult timp, de la 10 de minute până la câteva ore. Unele măști de păr pot fi făcute acasă cu ingrediente pe care este posibil să le ai deja în bucătărie, precum banane, miere sau chiar gălbenuș de ou. Altele se pot cumpăra gata făcute și îți vor salva timp cu siguranță. Îți recomandăm măștile de par Oriflame, care sunt atât eficiente, cât și foarte avantajoase ca preț.

De obicei, o mască de păr este un tratament pentru păr creat cu uleiuri, unturi și alte ingrediente hrănitoare. Sunt măști hidratante care pătrund adânc în firul de păr și îl hrănesc pentru vitalitate. Părul trece printr-o mulțime de situații de stres, cum ar fi decolorarea, coafarea, vopsirea, care pot provoca leziuni grave ale podoabei capilare. Măștile pentru tratarea părului pot reduce aceste daune și îl pot face mult mai sănătos.

Când să folosim o mască de păr?

Ar trebui să utilizezi o mască hidratantă pentru tratarea părului cel puțin o dată pe săptămână. Dacă părul tău este mai uscat sau mai deteriorat decât de obicei, folosește-o de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Cum se aplică o mască de păr

Măștile de păr sunt ușor de aplicat și trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire a părului. Iată pașii de urmat pentru aplicarea unei măști de păr:

Spală părul: acesta este primul pas de urmat. O mască trebuie aplicată pe părul curat, deoarece trebuie să fie gata să absoarbă ingredientele cheie ale măștii. Dacă părul tău este deosebit de uscat, utilizează balsam înainte de mască.

Usucă părul cu un prosop din microfibră: dacă dorești rezultate mai bune, aplică masca pe părul umed, nu uscat sau foarte ud. Acest lucru ajută ingredientele să pătrundă în fire. Cu un prosop din microfibră poți absorbi rapid apa din păr fără să-l deteriorezi cu fricțiunea.

Separă părul: toate șuvițele trebuie să beneficieze de mască, așa că cu ajutorul unor agrafe separă părul în 3 sau 4 șuvițe mari, înainte de a aplica masca pe fiecare șuviță.

Aplică masca: concentrează-te pe mijlocul părului și pe capete, masând ușor produsul într-o mișcare descendentă timp de 30 de secunde. Acest lucru îi va permite produsului să pătrundă și să acopere cuticula pentru o mai mare moliciune și strălucire. Poți aplica masca cu degetele sau poți folosi un pieptene cu dinți rari.

Înfășoară părul cu un prosop: Comprimă părul acoperit cu masca într-un prosop cald pentru a maximiza rezultatele, deoarece comprimarea ajută ingredientele să pătrundă mai adânc.

Lasă masca să funcționeze: aproximativ 8-10 minute este suficient pentru ca masca să funcționeze. Și nu uita să nu îți piepteni părul după ce ai aplicat masca.

Clătește bine: masca conține ingrediente nutritive puternice care redau cantitatea potrivită de umiditate părului. După aplicarea măștii, trebuie să îți clătești bine părul, astfel încât să nu rămânăi încărcat sau unsuros.

Ce ingrediente funcționează cel mai bine într-o mască de păr?

Iată câteva dintre ingredientele frecvente regăsite într-o mască:

Banane. Pentru a reduce frizz-ul, bananele reprezintă un ingredient bun de inclus într-o mască de păr. Siliciul conținut în banane poate face, de asemenea, părul mai moale și mai strălucitor. Îți recomandăm masca de păr Love Nature cu banane de la Oriflame.

Ulei de avocado. Mineralele din uleiul de avocado, cum ar fi acidul folic, fierul și magneziul, pot ajuta la etanșarea cuticulei părului. Acest lucru le poate face mai rezistente la deteriorare și rupere. Încearcă masca Love Nature cu avocado.

Ulei de cocos. Datorită greutății sale moleculare scăzute, uleiul de cocos poate pătrunde în firul de păr și reduce uscăciunea. Alege de la Love Nature balsamul și șamponul cu ulei de cocos, dar și masca Hair X Advanced Care.

Miere. Mierea este considerată un umectant, deci poate ajuta părul să păstreze mai multă umiditate. Masca de par Milk&Honey Gold de la Oriflame este ideală.

Care sunt beneficiile măștii de păr?

Există multe avantaje în utilizarea unei măști de păr și acestea variază în funcție de ingrediente și tipul de păr. În general, beneficiile sunt variate:

  • Păr strălucitor și sănătos: sunt principalele beneficii ale măștilor de păr.
  • Păr neted și moale la atingere: Folosirea unei măști de păr cel puțin o dată pe săptămână îți va face părul mai fin și mai strălucitor datorită ingredientelor precum uleiul de cocos, uleiul de argan, untului de shea și uleiurile de avocado.
  • Mai puține deteriorări ale părului: există mai multe moduri de a deteriora părul. O mască de păr este o modalitate excelentă de a repara și întări firele de păr, mai ales după procesele de vopsire frecvente.
  • Rehidratarea părului uscat: Aplicarea unei măști de păr care hrănește și hidratează părul este, prin urmare, o idee excelentă.
  • Îngrijirea părului vopsit: Aplicarea culorii pe păr poate provoca efecte secundare datorate produselor pe bază de substanțe chimice. Vopsirea părului poate provoca, de asemenea, uscăciunea și subțierea părului ce duc la ruperea firului. Măștile de păr sunt ideale pentru redarea sănătății și catifelării după un tratament intens de colorare.

Tu ai grijă de părul tău? Descoperă produsele Oriflame și începe chiar de astăzi o rutină de îngrijire pentru ca părul tău să strălucească!

Lasă un comentariu