Pasii dietei Dukan

Dieta Dukan este o dieta destul de stricta, care daca este urmata exact, promite o diminuare cu 10 kilograme a greutatii. Avantajul acestei diete, conform specialistilor, este ca spre deosebire de multe alte diete, aceasta reduce riscul de a lua iar in greutate dupa ce a fost intrerupta. Dieta Dukan trebuie urmata pe etape distincte, dar la fel de importante. Este important consumul de alimente cat mai putin afectate de produse chimice.

dieta-dukan

Etapa de atac – se urmeaza pe durata a noua zile. In aceasta perioada trebuie consumate doar proteine. Printre alimentele care au un continut mare de proteine pot fi enumerate: laptele, carnea, branzaturile, ouale, ciupercile. Orice alte legume si dulciurile si produsele pe baza de zahar sunt strict interzise. Nici alimentele prajite nu sunt premise a fi consumate pe durata acestor noua zile. Este obligatoriu consumarea unei cantitati de doi litri de apa zilnic. Diminetile este indicat sa se consume o cana de lapte in care se adauga trei linguri de fulgi de ovaz.

Etapa de croaziera – dureaza cinci zile, timp in care se vor alterna zile in care se consuma numai proteine cu zile in care se consuma si legume si proteine. Nu se recomanda consumul de porumb, cartofi, morcovi, fainoasele si orez. Se recomanda ca legumele sa fie introduce treptat in dieta Dukan, cate una la o masa. La micul dejun este indicat sa se consume lapte cu cateva linguri de fulgi de ovaz.

Etapa de consolidare – se tine pe durata zece zile. Nutritionistii avertizeaza faptul ca in aceste zile organismul are tendinta sa puna la loc kilogramele care au fost pierdute in etapele anterioare. In primele trei-cinci zile din etapa de consolidare trebuie consumate fructe si cereale si trei felii de paine pe zi. In aceste zile pot fi consumate alimente cum ar fi mazare, cartof, orez. Nu se recomanda consumul in exces de unt si alte grasimi. Nu se admite consumul de conserve, mezeluri, preparate din carne afumata, mancarurile prajite. In cursul zilei de joi, trebuie urmat un meniu strict pe baza de proteine. Nu se vor consuma glucide si lipide in aceasta zi.

Etapa de mentinere si stabilizare a greutatii – ultima faza a acestei diete are o singura regula de baza care trebuie respectata atat pe timpul dietei Dukan cat si dupa finalizarea acesteia – joi trebuie sa fie ziua dedicata proteinelor; astfel se vor consuma numai oua, carne, produse lactate. In ultima etapa se pot manca dulciuri si fainoase, dar maxim o portie pe saptamana. Prajelile trebuie si ele consumate cu moderatie.

Pentru ca dieta Dukan sa fie utila si persoanele care o incearca sa se declare multumite si sa poata scapa de kilogramele in exces, se recomanda minim 30 de minute de miscare pe zi si evitarea sedentarismului. De asemenea, consumul de apa este foarte important pentru hidratarea corecta a organismului si pentru echilibrul sau interior. Este indicat consumarea a trei mese principale pe zi si a inca cinci gustari de-a lungul unei zile.

Lasă un comentariu