Pentru ce se utilizează debitarea cu laser?

Pentru ce se utilizează debitarea cu laser?

Debitarea cu laser este folosită astăzi la scară largă pentru a prelucra numeroase materiale în vederea realizării unor produse pentru utilizare în viața de zi cu zi.

Cum funcționează debitarea cu laser?

Debitarea cu laser este o metodă de tăiere a tablei sau a altor materiale utilizate mai ales în industriile de prelucrare pentru a obține diverse forme sau desene. Aceasta este utilizată cu precădere mai ales atunci când procesul de gravare nu este o opțiune potrivită pentru tăiere din cauza dimensiunii sau naturii componentelor necesare. Laserul taie, arde, topește, apoi realizează tiparul pe baza instrucțiunilor date de computer. Razele laserului sunt extrem de ușor de manipulat pentru obținerea rezultatului dorit.

Pentru ce este utilizată debitarea cu laser?

Așa cum am menționat anterior, procesul de debitare laser reprezintă o alternativă la procesul de gravare, însă există și alte domenii de utilizare și beneficii pe care le comportă acest proces. Debitarea cu laser nu numai că oferă un nivel de precizie extrem de ridicat, însă aceasta este o metodă extrem de eficientă prin faptul că lasă loc foarte puțin erorilor umane. În acest sens, debitarea cu laser este un proces implică foarte puțină energie, puțină risipă de timp și materiale și costuri mai mici pentru prelucrarea materialelor.

Cu ajutorul debitării cu laser, pot fi realizate modele complexe, chiar și pe piese mici, iar finisajele sunt unele detaliate. De asemenea, debitarea cu laser are beneficii și în contaminarea scăzută a pieselor.

Pentru că poate fi utilizată pe materiale diverse, precum tablă, aluminiu, oțel inoxidabil, titan și multe altele, aceasta poate fi utilizată pentru tăierea unor componente și piese utilizate în numeroase industrii. Pot fi realizate carucioare inox, coșuri de gunoi din inox, dulapuri, mese, rafturi din inox și multe alte structuri sau obiecte metalice.

Acesta este principalul motiv pentru care debitarea cu laser este extrem de versatilă. Mai mult decât atât, materialele care urmează a fi prelucrate pot avea dimensiuni diverse (pot fi folosite foi de până la 3000 x 1500mm, cu o grosime de până la 20mm, în funcție de metalul folosit).

Lasă un comentariu