Piața de ceasuri false în continuă creștere. Chinezii produc anual peste 40 milioane de ceasuri.

Piața de ceasuri false este în continuă creștere în ultimii ani. Peste 40 milioane de modele ajung pe piață în mâinile necunoscătorilor și vânzătorilor de pe piața neagră. Ca termen de comparație, întreaga piață elvețiană de ceasuri măsoară circa 30 milioane de exemplare. Iată așadar ce areal întins acaparează piața neagra a ceasurilor.

Care sunt cele mai copiate ceasuri din lume?

Care sunt cele mai copiate ceasuri din lume?Bineînțeles, cele mai vestite copii se regăsesc pe piață la prețuri excelent de atractive. Cele mai copiate ceasuri la momentul actual sunt cele din gama Rolex. Acestea se vând chiar și la jumătate de preț pentru a putea să-și facă intrarea pe piață.

Așadar aveți ocazia de a cumpăra un ceas de doar câteva sute de dolari cu o sumă impresionantă de peste 5000 $. Rolex Submariner este unul dintre cele mai copiate ceasuri ale lumii.  Prețul real al unui astfel de ceas poate ajunge chiar și la suma de 30000 de dolari. Însă o copie poate fi cumpărată și pentru suma de 5000 sau 10000 $.

Acest preț ar trebui să vă pună din start un semn de întrebare. Oare chiar este real acest ceas?

Cum diferențiem un ceas fals de unul original?

Cum diferențiem un ceas fals de unul original?Calitatea copiilor a crescut foarte mult  în ultimii ani. Chiar și specialiștii in ceasornicărie spun că este greu să deslușești originalul de fals în zilele noastre. Însă sunt anumite lucruri care pot să-ți atrag atenția când e vorba despre un fals.

Prețul este primul lucru. Niciodată un brand internațional extrem de cunoscut nu-și va vinde ceasurile pentru o sumă mică, spre exemplu 30 % din prețul de producător.  De asemenea,  calitatea și atenția la detalii reprezintă  factori extrem de importanți la ceasurile originale.  Fiți atenți la cadran.  Acesta de obicei are scop de lupă astfel încât ar trebui să observați o mică diferențiere de mărime a afișajului între ceasul original și cel fals.

Inscripțiile de pe partea interioară a capacului vor fi de obicei inexistente în cazul ceasurilor false. Acesta este un mod extrem de simplu de a vă da seama dacă ceasul este original.

Sfatul specialiștilor

Nu cumpărați niciodată un ceas de firmă de la necunoscuți.  Aceste bijuterii se cumpără de la reprezentanțe  și de la firmele autorizate. Nu va amăgiți cu oferte prea frumos să fie adevărate.  Pe piața ceasurilor de lux nu există Black Friday!

Lasă un comentariu