Piatră decorativă – cum să o alegi pe cea perfectă pentru pentru o curte contemporană?

Piatră decorativă

Piatra decorativă a fost folosită în arhitectură și design interior de secole. Piatra decorativă poate adăuga o notă de clasă și rafinament la orice design de casă. Nu numai că este frumoasă în sine, dar are, de asemenea, multe beneficii care îți pot face curtea mai estetică, mai confortabilă și mai funcțională. Descoperă modelele de piatră decorativă care se potrivesc stilului tău și creează proiecte elegante și complexe.

Alege un model compatibil cu stilul casei

Alegerea pietrei decorative perfecte pentru curtea ta contemporană poate fi o sarcină descurajantă. La urma urmei, există atât de multe opțiuni frumoase disponibile. Cu toate acestea, urmând câteva linii directoare simple, poți selecta o piatră ideală care va completa perfect aspectul casei și al grădinii.

În primul rând, asigură-te că piatra decorativă pe care o alegi este compatibilă cu stilul casei general. Optează pentru piatră decorativă star stone care să completeze culorile și tema casei mai degrabă decât să încerci să le potrivești exact.

În al doilea rând, gândește-te ce fel de personalitate dorești să aibă amenajarea peisagistică. Preferi materialele naturale? Sau preferi modele și forme mai dramatice? Din nou – optează pentru ceva care se potrivește cu preferințele tale estetice în loc să aderi strict la tendințele sau la declarațiile de modă ale altor proprietari de case din zona în care locuiești.

Culoarea determină estetica amenajării

Culoarea este un factor important în determinarea valorii unei pietre și vine într-o varietate de nuanțe și tonuri. Ar trebui să te uiți la nuanța, saturația și luminozitatea pietrei. Nuanța se referă la puritatea sau intensitatea unei anumite culori. Saturația reprezintă cât de mult dintr-o culoare este afișată. Luminozitatea reprezintă cât de deschisă sau de întunecată apare o culoare. Atunci când alegi o piatră decorativă, cel mai bine este să optezi pentru culori care au saturație și luminozitate ridicate, precum alb, smoke sau bej.

Textura completează designul

Patterning-ul adaugă interes oricărui design. Modelele variază de la dungi simple până la modele complicate. Există texturi diferite în funcție de modelul de suprafață al pietrelor decorative. Pietrele netede tind să arate mai curat și mai rafinat, în timp ce pietrele aspre dau o senzație rustică.  Texturile aspre tind să rețină apa mai bine decât o fac suprafețele netede. Suprafețele netede permit aerului să treacă ușor, dar nu rețin bine umiditatea. Pe de altă parte, suprafețele aspre rețin aerul și păstrează apa în interior.

Dacă dorești să folosești piatra decorativă pentru o terasă, asigură-te că aceasta are o textură potrivită. De asemenea, alege o piatră starstone care se potrivește cel mai bine cu stilul casei tale. Poți opta pentru piatră decorativă cu textură travertin vein-cut Traverstone ce oferă un finisaj deosebit cu muchii drepte, ideală pentru amenajări contemporane și moderne, cu rezultate de excepție. Piatră decorativă cu textură travertin panelat Split Face transformă ambientul exterior și într-o adevărată operă de artă, datorită aspectului de piatra naturală cioplită. Piatră decorativă Code are o textură remarcabilă, și, este, de asemenea, o alegere potrivită pentru a oferi un strop de unicitate exteriorului tău.

Forma pietrei influențează aspectul general

Forma unei pietre îi influențează aspectul și utilizarea. Pietrele liniare au un aspect elegant și constituie o piesă centrală excelentă. Pietrele pătrate funcționează bine în decorurile moderne. Modelele dreptunghiulare arată elegant și adaugă un sentiment de sofisticare pentru o curte contemporană.

Există mai mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când alegi piatra decorativă: paleta de culori, preferințele în materie de formă, gama de prețuri etc. Odată ce ți-ai restrâns selecția în funcție de acești factori, este timpul să începi cumpărăturile. Vei descoperi că este întotdeauna ușor să găsești piatra decorativa de calitate la prețuri accesibile pe Starstone.