Piatra naturală – un material rezistent și atractiv pentru orice amenajare

Amenajarea locuințelor necesită atât resurse materiale, cât și răbdare, timp și atenție. Pentru ca rezultatul să fie cel așteptat, trebuie să acordăm o importanță foarte mare chiar și celor mai mici detalii. Astfel, trebuie să alegem cu grijă materialele, cât și echipa care se va ocupa de lucrări. În ceea ce privește materialele, tot mai multe persoane optează pentru amenajarea cu piatră naturală.

Piatra naturală

 

Piatra naturală este un material destul de apreciat datorită caracteristicilor sale, fiind elegantă, estetică și foarte rezistentă. În plus, aceasta se regăsește în numeroase modele, texturi și culori, fiecare având farmecul său, iar acest lucru o face ușor de integrat în orice proiect. Dacă și tu ești pe punctul de a-ți amenaja locuința, poți apela la un producator piatra naturala.

Pentru a-ți face decizia mai ușoară, ne-am gândit să-ți prezentăm cele mai utilizate tipuri de piatră naturală.

Granitul – jocuri de culori și modele

Granitul este un material utilizat destul de des în amenajările interioare și exterioare, în proiecte, precum placarea podelelor și pereților băilor, bucătăriilor sau livingurilor și chiar amenajarea curților și teraselor. Acesta este o rocă eruptivă, ce se formează prin răcirea lentă a magmei, fiind compusă din cuarț, mică și feldspati. Datorită modului de formare și compoziției, granitul este un material rezistent, fiind potrivit și pentru zone cu trafic intens și pentru încăperi cu umiditate ridicată. Granitul se regăsește într-o gamă variată de culori, precum: alb, negru, gri, maro, bej, verde, roșu și galben.

Granitul - jocuri de culori și modele

 

Marmura – eleganță și stil

Marmura este un material care este utilizat în amenajări încă din cele mai vechi timpuri. Acest lucru se datorează atât aspectului său interesant și elegant, cât și durabilității și rezistenței. Aceasta poate fi utilizată în diferite proiecte, printre care putem aminti placarea podelelor și pereților, placarea treptelor, pavarea aleilor, șeminee sau obiecte de decor. Pe lângă amenajarea locuințelor, aceasta este folosită și în hoteluri, restaurante sau clădiri de birouri. Fiind un material rezistent și elegant, prețul să poate fi mai mare decât al altor materiale. Acesta diferă în funcție de culoarea, dimensiunea, grosimea și finisajul plăcilor.

Marmura - eleganță și stil

Travertinul – atrage prin textură și finisaje

Și travertinul este o piatra naturală foarte apreciată pentru aspectul său, textura sa poroasă și mai ales pentru rezistența sa. Compoziția sa o face materialul potrivit pentru zonele cu trafic intens și pentru zonele cu umiditate ridicată. În plus, travertinul este un material potrivit atât pentru amenajarea interioară, cât și pentru cea exterioară. În ceea ce privește aspectul, travertinul are diferite modele, care face ca fiecare placă să fie unică și interesantă și se regăsește în nuanțe de bej și bej-maroniu. Ca și finisaje, acesta poate fi periat, chituit sau lustruit.

Travertinul - atrage prin textură și finisaje

Ardezia – un material versatil

Un alt material utilizat în amenajări este ardezia, care este versatilă și poate fi integrată în orice proiect, indiferent de design și indiferent dacă este vorba de amenajarea interioară sau exterioară. Aceasta este o rocă argiloasă, foarte dură, care rezistă foarte bine la șocurile mecanice și are o durată de viață destul de mare, mai ales dacă este bine întreținută. Ardezia se regăsește în nuanțe de cenușiu sau verde, cât și în varianta multicoloră.

Ardezia - un material versatil

Onixul – culoare intensă

Onixul este un material utilizat în amenajările interioare, pentru placarea pardoselelor și ale pereților decorativi, cât și pentru diferite obiecte de decor. Acesta este o piatră semiprețioasă și este întâlnită atât în amenajarea locuințelor, cât și în cea a hotelurilor, teatrelor, restaurantelor sau a clădirilor de birouri. Onixul se regăsește în nuanțe de alb, bej, portocaliu și roșiatic, iar culorile sunt accentuate prin nervurile puternice și prin principala proprietate a acestei pietre, adică de a fi translucidă.

Onixul - culoare intensă

Lasă un comentariu