Ar trebui sa alegi placi de polistiren extrudat?

Materialul izolant numit polistiren extrudat este un produs menit sa inhibe transferul de temperatura dintre doua medii despartite de un perete la fel ca si celelalte materiale fabricate pentru acest scop. Desi face partea dintr-o categorie ce ii atribuie multe caracteristici asemanatoare celui expandat, acest tip de polistiren are si intrebuintari si insusiri specifice.

Istoria placilor de polistiren extrudat

Placile de polistiren extrudat au inceput sa fie farbricate in urma cu aproximativ 65 de ani insa au ajuns sa fie utilizate la capacitatea lor maxima dupa 20 de ani de la lansarea lor pe piata. Oamenii au constientizat cu intarziere ca principala caracteristica a acestui material termoizolant este de a proteja peretii si de fluxurile mari de umiditate dand dovada de o impermeabilitate superioara.

polistiren extrudat

Ce caracteristici are acest polistiren extrudat?

Asa cum am mentionat si anterior, principalul atribut cand vorbim despre polistiren extrudat este reprezentat de impermeabilitate si de rezistenta crescuta fata de orice alt tip de material termoizolant aplicat pe partea exterioara sau interioara a unui perete.

Aceasta rezistenta s-ar putea caractreriza ca una la trecerile bruste si repatate de la stadiul uscat la cel umed sau chiar inundat de apa. Daca ar fi sa concretizam acest lucru am vedea ca astfel de fenomene se intampa destul de dese in zone cu clima temperata, asa cum este si cazul Romaniei. Fie ca este vorba despre inghetari si dezghetari repetate, fie ca este vorba despre ploi scurte urmate de soare, placile de polistiren extrudat fac fata cu brio acestui spectru de evenimente naturale sau nu.

Care sunt motivele si proiectele pentru care sa alegi polistiren extrudat?

Fiecare material din aceasta gama destul de vasta din categoria materialelor termoizolante se remarca prin ceva aparte. Fata de placile expandate, acest material are mai multe caracteristici care il fac o solutie ideala pentru o serie de proiecte diferite. Cateva dintre aceastea pot fi:structura

  • Are o rezistenta mare la soare si la stres mecanic;
  • Fiind mai rigid poate fi o solutie buna pentru izolatul de podele;
  • Poate fi gasit in multe configuratii de dimensiuni;
  • Foarte bun material pentru termoizolari.

Care ar fi diferentele dintre polistiren extrudat si alte materiale pentru izolat?

Fata de alte tipuri de materiale utilizate pentru a inhiba transferul termic dintre doua incaperi sau dintre o incapere si exterior, acest produs nu ii lasa peretelui posibilitatea de a respira. Acest lucru este datorat faptului ca placile au o structura circulara inchisa.

Astfel de placi de polistiren extrudat pot fi cumparate prin intermediul magazinelor online precum urmatorul: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/polistiren-extrudat

Lasă un comentariu