Reguli de aur pentru alegerea unei canapele

canapea extensibila

A alege o canapea pe care ulterior să o achiziționezi pentru a finaliza mobilarea locuinței tale poate fi o dificultate absolută, mai ales că este vorba despre atât de multe aspecte de care trebuie să ții cont: structura pe care o are aceasta, tapițeria, arcurile, pernele, aspectul, culoarea, dimensiunea și altele asemenea. Iată ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra canapeaua potrivită pentru casa ta, în funcție de utilitatea specifică pe care dorești să o aibă aceasta.

De ce criterii să ții cont când alegi o canapea?

Dacă vrei să beneficiezi de oricare dintre ofertele de black friday pentru a alege canapeaua potrivită pentru spațiul pe care dorești să îl mobilezi și decorezi, ține seama de criteriile importante de alegere a acestora. Dimensiunea canapelei, tipul acesteia, raportul calitate-preț care este ideal pentru nevoile pe care le ai, tipul de husă pe care o are aceasta, aspectul pe care îl are, recenziile pe care le are canapeaua pe care dorești să o achiziționezi etc.

Alegere dimensiunii canapelei tale

Primul criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi canapeaua perfectă este dimensiunea pe care o are aceasta. Mărimea unei canapele clasice sau a unei canapele extensibile este importantă nu numai pentru utilitatea acesteia, ci și pentru spațiul pe care îl va ocupa în cameră. Ia în considerare câte locuri dorești să aibă aceasta, respectiv ce formă ai vrea să aibă – o canapea de colț sau una dreaptă. Nu uita să verifici dacă aceasta intră pe ușa principală și pe ușa camerei în care dorești să o pui, iar dacă este nevoie să o duci la etaj, verifică dacă ai posibilitatea de a face acest lucru.

Ce utilitate va avea canapeaua ta?

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi canapeaua, ține cont de aspectele legate de stilul de viață pe care îl ai, respectiv de dorințele tale. Dacă vezi această canapea drept un pat suplimentar pe care îl folosești fie ocazional, fie în mod repetat, atunci trebuie obligatoriu să iei o canapea extensibilă în care să dormi confortabil.

Gândește-te și la economiile de spațiu pe care le vei face: există modele de canapele cu cotiere, respectiv cu lăzi de depozitare, ideale pentru a câștiga un spațiu suplimentar, acolo putând depozita perne, cearșafuri, alte așternuturi.

Nu uita să combini prețul și calitatea canapelei, astfel încât să ajungi la varianta completă, perfect adaptată pentru nevoile și preferințele pe care le ai.

Lasă un comentariu