Rent-A-Wreck sau „Inchiriaza-o-epava”

Rent-A-Wreck sau „Inchiriaza-o-epava”. Acest concept nu este nou.

Cam prin 1977, un dealer de masin uzate din East Haven, Connecticut, a realizat ca masinile pe care le are in parcul auto la vinzare ar putea sa-i produca mai multi bani pana in momentul in care se vind. Astfel a dezvoltat o afacere colaterala de inchirieri masini uzate, la un pret sub cele practicate de firmele consacrate de inchirieri auto care activau pe piata pana in acel moment. Asa a luat nastere franshza Rent-A-Wreck, care functioneaza cu succes pe piata din Statele Unite.

Acest concept de inchirieri masini uzate s-a infiripat si la noi, foarte multi „samsari” de masini folosind masinile pe care le cumpara pentru revinzare, la inchiriere, in special in timpul sezonului de vara, cind vinzarile de masini stagneaza, oamenii fiind preocupati mai mult de concedii decit de achizitia de masini.

Toate bune si frumoase pina aici. Doar ca de aici in colo incepe adevarata aventura sau mai bine spus cosmar.

Vine clientul „capsunar” in concediu in tara, si ca tot omul cauta un pret cit mai avantajos pentru el, pret pe care bineinteles ca nu-l gaseste la o firma specializata in furnizarea de servicii de inchirieri auto, ci il gaseste intr-un anunt pe un sit de publicitate in care probabil ca vede si o poza frumoasa cu o masina, care nu prea are nimic in comun cu ce va primi pentru inchiriere.

Multi kilometri la bord

De regula aceste masini sunt masini cu multi kilometri la bord, cu un an de fabricatie inaintat, si care nu sunt intr-o stare tehnica prea buna ca doar fostul proprietar nu o vinde de pomana.

Suna omul din Spania, UK, sau de unde o veni el si cad la pace in privinta pretului……….
” – Da boss, Auidi A6 la 20 euro/ zi, merge ceas….” cind ce sa vezi se trezeste omu cu o „cotoarba” cam la vreo 250 mii km la bord din 2002, numai buna de dat la REMAT.
„- Pai ce vrei dom’ne sa fie masina noua la banii astia?!”
O ia omul, ce sa faca, ca alta nu gaseste in miezul verii si in ultimul moment. Daca are noroc, se alege doar cu o usa blocata sau un AC* care sa nu functioneze, dar stai sa vezi placere atunci cind nu mai porneste, dupa ce te-ai oprit……ma intelegeti……ca omu’ langa un camp sau padure, ca te-au lovit nevoile si cind dai sa pleci, ce sa vezi, SURPRIZA, nu mai porneste bolidul.

Hai ca va las. Drumuri bune!

Lasă un comentariu