De ce e bine să renunți la cosmetice cel puțin o scurtă perioadă de timp?

Fiecare femeie are acasă o trusă plină de cosmetice preferate și această pasiune este, bineînțeles, pe deplin motivată. Dragostea față de cosmetice implică și o îngrijire personală corespunzătoare iar acest lucru nu poate fi decât de încurajat! Cu toate acestea, și tenul nostru are nevoie de scurte perioade de repaos, de odihnă, periode în care să nu aplicăm cosmetice, în care să încercăm să îl menținem cât mai curat și ferit de impurități sau ingrediente chimice.

Ce efecte vei obține dacă renunți la cosmetice, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp?

  1. Porii tenului tău se vor micșora

Chiar dacă există cosmetice renumite pentru contribuția lor la realizarea unui look impecabil, lipsit de imperfecțiuni, micro-particulele din fondul tău de ten, blush sau pudră se vor acumula în pori zi de zi. Alături de impuritățile din exterior, acești mici factori contribuie la mărirea porilor tenului tău. Dacă renunți pentru o scurtă perioadă de timp la cosmetice, respectiv produse de machiaj, vei observa că porii tăi se vor micșora. Pe termen lung, aceste perioade vor contribui semnificativ la reducerea apariției ridurilor! Dacă alegi totuși să folosești cosmetice zi de zi, nu uita că este extrem de important să te demachiezi în fiecare seară și dimineață și, în plus, să folosești produse pentru curățarea aprofundată a tenului!

  1. Tenul tău va întâmpina mai puține dificultăți

Pe cât de eficiente sunt anumite cosmetice în acoperirea imperfecțiunilor, de tipul coșurilor sau punctelor negre, pe atât de mult contribuie ele la apariția acestora. Cu cât folosești mai multe cosmetice pentru machiaj, cu atât mai mult tenul tău va fi încărcat de toxine. Dacă nu ai grija corespunzătoare de a te demachia zi de zi, tenul tău va întâmpina acest tip de probleme în mod frecvent. Dacă nu vrei să renunți la cosmetice pentru scurte perioade de timp, este indicat să ai extra grijă pentru curățarea tenului!

  1. Mai puține reacții alergice

Ingredientele din cosmetice, de tipul parabenilor și sulfaților, pot provoca reacții alergice la nivelul pielii. Chiar dacă nu suntem conștiente de anumite alergii, putem oricând să observăm apariția acestora, în principal, datorită produselor cosmetice pe care le utilizăm, în special dacă acestea nu sunt de calitate. Din acest motiv, dacă observi că anumite cosmetice îți provoacă iritații sau chiar mici alergii, este indicat să renunți la ele complet, indiferent de cât de eficiente pot fi sau cât de costisitoare au fost.

Lasă un comentariu