Rolul unui curs de DPO pentru o cariera de succes

Regulamentul valabil in spatiul Uniunii Europene privind protectia generala a datelor cu caracter general impune anumitor organizații sa desemneze o persoana care sa fie responsabila cu protectia datelor. Pentru acest lucru este important sa urmeze un curs de DPO pentru a o ajuta sa respecte si sa fie in conformitate cu toare normele prevazute in regulamentul in cauza.

curs de DPO

Importanta urmarii unui curs de DPO

Un astfel de post este mai mult decat important pentru companiile importante din spatiul UE si nu numai. Prin absolvirea unor cursuri de data protection officier se asigura asigura ideea conform careia multe dintre organizatii vor desemna personal care sa actioneze in vederea fisei postului in cauza. Doar prin absolvirea unui curs de DPO complet iti poti asigura nivelul corespunzator de cunostinte, experienta si calificare.

Asemeni oricarei functii pentru care se candideaza, de obicei, se cere ca potentialul angajat sa aiba calificare. Iar regulamentul intrat in vigoare in spatiul UE privind protectia datelor prevede ca persoana pregatita in urma incheierii unor cursuri de data protection officier trebuie sa aiba experienta si calificarile corespunzatoare pentru a-si putea indeplini rolul.

Calificari legale pentru cursuri de data protection officier

Mai nou, guvernarea IT a lansat un nou program de certificare, special proiectat pentru a conferi unui responsabil pentru protectia datelor fara experienta o calificare in acest domeniu. Aceasta prevedere le permite sa dovedeasca un nivel de expertiza necesar pentru a-si putea indeplini cu succes rolul.

Acest lucru permite cercetatorilor cu experienta sa efectueze examenul de curs, dovedindu-si cunostintele acumulate potentialilor lor angajatori. Unde mai pui ca exita o multime de agentii care va pun la dispozitie parcursuri de formare complete la preturi accesibile si durata de parcurs relativ redusa? Si, mai ales, ia in vedere ca urmarea unui curs de DPO reprezinta oportunitatea ideala pentru persoanele care isi cauta o schimbare in doemniul profesional.

Atunci cand examenul este absolbit, persoana candidata va fi certificata fara indoiala de Guvernarea IT timp de doi ani cu posibilitatea de a-si reinnoi ulterior certificarea. Astfel, in urma acestora, absolventul trebuie sa demonstreze cel putin un an de experienta ca DPO pentru a se putea recertifica.

Tu ce mai astepti, inscrie-te la cursuri si asigura-ti succesul in cariera!

Lasă un comentariu