Scurt ghid pentru alegerea unei biciclete pliabile

Bicicleta pliabila se deosebeste de celelalte tipuri de biciclete prin mecanismul de pliere si dimensiunile mai reduse, desi exista si biciclete pliabile cu aceleasi dimensiuni ca o bicicleta obisnuita. Sunt usor de depozitat si transportat, deci reprezinta o alternativa buna la bicicletele clasice.

Dar cum alegi cea mai buna bicicleta pliabila si in asa fel incat aceasta sa se plieze exact pe nevoile tale? Iata mai jos cateva sfaturi care te sa te ghideze in cautarea ta si sa o faca mai usoara in acelasi timp.

1. Tipul de ciclism practicat

Pe ce tip de traseu obisnuiesti sa mergi cu bicicleta? Esti mai degraba fanul bicicletelor mountain bike sau a celor de oras? Obisnuiesti sa mergi cu bicicleta pe trasee lungi sau doar pe distante scurte, pentru a merge la birou si inapoi acasa? Iata cateva intrebari la care sa raspunzi inainte de a incepe efectiv cautarile.

2. Cadrul

La fel ca in cazul unei biciclete obisnuite, si cadrul unei biciclete pliabile este confectionat din aceleasi materiale: otel, aluminiu, fibra de carbon si titaniu. Bicicletele cu cadrul din otel si aluminiu vor fi mai ieftine, dar mai grele, in timp ce cele cu cadru din carbon si titan sunt mult mai usoare si mai durabile, dar destul de scumpe.

3. Dimensiunea rotii

Un aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere este dimensiunea rotilor, caci in functie de acestea te vei putea bucura sau nu de traseele preferate. Poti opta pentru o bicicleta cu dimensiunea rotilor cuprinse intre 14 si 26 de inch. Cele mai mici sunt destinate calatoriilor mai relaxante si nu ofera prea multa stabilitate, in timp ce rotile mai mari se intalnesc mai des la bicicletele de munte pliabile. Acestea din urma ofera un grad mare de confort si stabilitate.

4. Mecansimul de pliere

Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa il verifici. Daca mecanismul de pliere nu functioneaza corespunzator ori daca acesta nu se pliaza pe nevoile tale, in final te vei alege doar cu o bicicleta obisnuita cu mecanism de pliere doar de forma.

5. Intretinerea

O bicicleta pliabila trebuie sa fie la fel de usor de intretinut ca o bicicleta clasica. Pana la urma, scopul mecanismului de pliere este de a imbunatati experienta utilizarii bicicletei, indiferent ca este vorba de pedalat, depozitat sau intretinut.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca piesele de schimb de care inevitabil vei avea nevoie la un moment dat sunt usor de gasit si accesibile ca pret. In plus, este ideal sa te asiguri ca manopera pentru repararea unei astfel de biciclete nu va lasa un gol imens in portofelul tau.

Acestea fiind spuse, sper ca prezentul ghid sa iti fie de ajutor atunci cand iti vei achizitiona bicicleta pliabila si ca vei reusi sa faci cea mai buna alegere.

Forum & Pareri

Emailul nu va fi public.