Sfaturi care te pot ajuta sa ai succes in industria de criptomonede

succes in industria de criptomonede

Sfaturi care te pot ajuta sa ai succes in industria de criptomonede

Criptomonedele au devenit subiect de discuție în ultimii ani, iar investiția în monede digitale a devenit foarte populară atât la nivel global, cât și în România. Atracția vine din dorința de câștig, din profitul apărut aproape peste noapte. Deși ca o primă impresie, monedele digitale par să aducă beneficiul marilor încasări, acestea sunt extrem de volatile, iar utilitatea lor merge dincolo de profitul obținut.

În funcție de partea pe care o privești, te poți lovi de investiții de succes sau de eșec. Cum poți evita o dezamăgire și cum poți obține profit din investiția în criptomonede, vom descoperi împreună in articolul de astăzi. Vom porni cu regula principală din piața cripto: nu investi niciodată banii pe care nu ești dispus să-i pierzi!

Dacă ești la început de drum și îți dorești să investești în criptomonede, este esențial să te documentezi foarte bine înainte de a face o mișcare financiară. Trebuie să știi foarte bine terminologia si tehnologia din spatele monedelor, pentru a înțelege în ce investești trebuie să știi atât criptomonedele clasice cu renume, cum sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dar și criptomonede noi cu potențial pentru a lua cea mai bună decizie. Nu există o rețetă universală care să te învețe secretele monedelor, însă îți vom oferi câteva sfaturi care te pot ajuta să ai succes în acest domeniu revoluționar.

1. Alege cele mai bune platforme de tranzacționare

Dacă ești nou în acest domeniu este important să știi care sunt cele mai cunoscute platforme, care au mai mulți ani de experiență, care sunt cele mai de încredere și desigur, să știi care sunt acelea de care trebuie să te ferești.

Dacă o platformă deține un volum mare de tranzacționare, dacă este cunoscută în cercul tău de cunoștințe și dacă are foarte mulți ani de experiență în spate, înseamnă, de obicei, că mulți oameni o folosesc și este de încredere.

O platformă de încredere nu o să încerce să te convingă cu orice preț că trebuie să cumperi, nu o să insiste să trimiți bani și, cel mai sigur dintre toate, nu o să-ți promită îmbogățirea peste noapte. Dacă angajații acelei platforme îți confirmă că este sigur să investești în anonimitate totală, mai bine îi eviți. Platformele care nu au nimic de ascuns, au solicitat să fie reglementate de anumite autorități tocmai pentru că nu este nimic în neregulă cu ele.

2. Planifică înainte investiția și nu paria pe criptomonedele în trend

După cum spuneam anterior, este important să cunoști termenii și să cunoști care sunt cele mai cunoscute criptomonede, însă nu te arunca în monedele noi, care apar peste noapte, despre care nu cunoști niciun detaliu.

Chiar și cei mai mare investitori sau cei care pot considera că au experiență în domeniu sunt încercați de sentimentul de FOMO, din englezul fear of missing out, tradus frica de a pierde momentul și sunt tentați să cadă pradă ispitei de a investi într-o monedă care este pe val. De cele mai multe ori, această lăcomie și dorință de a face profit se dovedește a fiind necâștigătoare.

Sfaturile specialiștilor sunt de a cumpăra în fiecare lună sau la final de săptămână indiferent de mișcările pieței. De exemplu, cumpără Ethereum în fiecare lună de 100 de RON. La finalul anului vei avea o cantitate mai mare decât dacă ai fi cumpărat o singură dată, eliminând starea de anxietate și frica de a pierde bani, pentru că ai cumpărat la prețuri diferite. Astfel, se elimină și presiunea constantă dacă este sau nu un moment bun de a ieși din piață.

3. Nu investi într-o singură monedă

În piața cripto, nu te poți baza pe creșterea unei singure monede. Dacă ai o anumită sumă de investit, alege să o împarți în mai multe criptomonede, despre care știi că merită investiția. De exemplu, să spunem că deții o sumă de 5000 USD pe care dorești să o depozitezi în monedele digitale. Nu arunca toată suma și nu te baza pe creșterea unei singure monede. Acestea suferă de volatilitate. Este posibil ca pe o perioadă mai lungă moneda în care ai investit să sufere scăderi, în timp ce alte monede sunt în creștere.

Sfaturile specialiștilor sunt de a investi în mod egal suma în 2-5 monede. Dacă una dintre aceste monede a scăzut, iar altele au crescut, poți scoate profitul și îl poți investi în cea în scădere pentru a cumpăra la un nivel mai mic. Atunci când o să crească, te vei bucura de un profit mai mare, având o cantitate mai mare.

4. Scăderea nu înseamnă pierdere

Cred că una dintre cele mai importante sfaturi pentru un începător în domeniul crypto este să nu se piardă și să se lase pradă sentimentelor de anxietate și presiune. Pornind de la faptul că niciodată nu investești banii pe care nu ești dispus să-i pierzi, consideri că acei bani nu sunt ai tăi, deci nu ai nevoie de ei. Este important să le dai răbdare monedelor să crească. Poate te gândești că Bitcoin a scăzut prea mult de la 60K la 20K, dar trebuie să te gândești că overall el e crescut de la valoarea 0,00001 la 20K.

Investiția în criptomonede ar trebui să fie lăsată acolo pentru o perioadă de cel puțin 2 ani și oricât de jos este piața, poți considera că ai pierdut în momentul în care monetizezi investiția. Atâta timp cât ea este în crypto, atunci doar prețul este mai jos decât în momentul cumpărării.

5. Continuă să investești în monedele digitale

Continuă să cumperi atâta timp cât sentimentul tău este unul pozitiv. În cele din urmă vei obține profitul dorit păstrând pozițiile cele mai profitabile.

Și cea mai importantă regulă, fiecare regulă merită să fie încălcată. Dacă nu riști, nu câștigi. Dacă ar fi existat un manual cu succesul unei tranzacții, poate am fi găsit-o până acum și am fi profitat de ea la maximum. De aceea, în funcție de feelingul tău, fii gata să-ți încalci propriile reguli, din când în când.

Fii propriul tău analist, nu urmări ca literă de lege sfaturile altor investitori pentru că, la finalul zilei, fiecare are propriul apetit pentru risc și fiecare își cunoaște propriile limitele.

Lasă un comentariu