Unde si cum utilizeaza specialistii plasa sudata zincata?

Din acest articol vei putea afla cum si unde utilizeaza specialistii in constructii plasa sudata si nu numai. Vei putea gasi cam tot ceea ce trebuie sa stii despre acest material.

Principalele 5 variante de proiecte in cadrul carora specialistii in constructii recomanda si utilizeaza plasa sudata zincata

 1. Atunci cand se utilizeaza acest material pentru placile de beton care se sprjina pe grinzi, centuri si ziduri, plasa sudata zincata trebuie folosita intr-o singura directie, in crucis sau in jurul golurilor;
 2. Cand este utilizata pentru placile de beton sprijinite pe stalpi, aceasta trebuie utilizata sub forma de plansee de tip dala sau ciuperci;
 3. Utilizata pentru placile care se sprijina pe ziduri de structura, plasa sudata zincata se foloseste in structura zidurilor de tip monoliti sau a panourilor prefabricate de dimensiuni mari;
 4. Cand este necesara utilizarea sa in cadrul placilor din cadrul fundatiilor, aceasta trebuie utilizata pentru armarea talpilor acestora;
 5. Plasa sudata zincata se foloseste in cadrul grinzilor de sustinere aceasta pentru armarea acestora si se utilizeaza etrieri.

Este important de stiu ca daca se utilizeaza individual, acest proces trebuie sa includa betonarea. Procesul de betonare trebuie realiza dupa fixarea acesteia utilizandu-se distantieri din dibluri de plastic si neaparat dupa umezirea peretilor care urmeaza sa fie armati. Umerzirea este indicat sa se realizeze in repetate randuri pentru o aderenta cat mai ridicata.

Ce trebuie sa mai stii despre plasa sudata zincata? Informatii de tip general

Plasa sudata zincata este un material metalic realizat in totalitate din otel. Practic, aceasta este de fapt un material care se utilizeaza pentru cresterea rezistentei suprafetelor realizate din beton. Barele din care este realizata plasa sudata zincata sunt dispuse perpendicular si sudate intre ele la fiecare punct de intersectie, iar acest lucru contribuie la cresterea rezistentei sale.

Acest material este cea mai buna si eficienta solutie pe care o poti utiliza atunci cand ai nevoie sa creste rezistenta unor pereti sau a suprafetelor de beton din cadrul unei constructii.

plasa sudata zincata

Trebuie sa stii ca in functie de particularilatile pe care le are respectiva constructie, trebuie sa alegi diametre specifice pentru barele de otel din care este alcatuita plasa sudata zincata, iar pentru asta e bine sa ceri sfatul unui specialist.

Plasa sudata zincata trebuie sa fie utilizata intotdeauna la suprafata chiar daca exsta proiecte cu unghiuri drepte sau curbe. Concret, aceasta trebuie integrata in placile care compun peretii, in zidurile de sprijin sau in plansee, insa niciodata nu trebuie folosita ca si element structural ce este supus la o torsiune mare si constanta.

Plasa sudata zincata beneficiaza de o serie de calitati importante, precum:

 • Rezistenta ridicata la tractiune;
 • Limita mare de curgere;
 • Forta ridicata de forfecare a nodurilor barelor de sarma din care este alcatuita (punctele de sudura);
 • Rezistenta ridicata la alungire;
 • Grad mic de rupere.

Trei lucruri importante si pe care trebuie sa le respecti atunci cand achizitionezi plasa sudata zincata

Atunci cand achizitionezi acest material, este foarte important sa ai in vedere si sa respecti urmatoarele sfaturi:

 • Transport – atunci cand se transport, plasa sudata zincata trebuie sa fie in pozitie orizontala si nu in pozitie verticala pentru a se evita cat mai mult deformarea sa;
 • Depozitare – trebuie sa eviti pe cat posibil depozitarea acesteia direct pe sol pentru a nu ruginii. Este indicat sa o depozitezi pe europaleti.
 • Manipulare – este recomandat ca manipularea sa se realizeze de cat mai putine ori pentru a evita indoirea sau deformarea.

Forum & Pareri

Emailul nu va fi public.