Spoturi led, surse de iluminat discrete si eficiente

Ce sunt aceste spoturi led?

Inca de la primele modele de spoturi led, acestea au adus o noua gura de aer proaspat pentru categoria de tehnologie reprezentata. Forma lor revolutionara impreuna cu dimensiunile minimale ale tehnologiei led  a permis ca aceastea sa fie integrate intr-o serie larga delucruri precum pereti, tavane si chiar obiecte de mobilier le-a facilitat calea spre recunoasterea mondiala.

spoturi led

Economiseste la factura de curent cu spoturi led

Este binecunoscut faptul ca aceste spoturi led beneficiaza de tehnologia cu aceasi nume si de avantajele reprezentate in mateire de consum energetic. Astfel comparand aceasta forma de iluminat cu orice alt tip de bec vom constata fara prea mare greutate faptul ca valoarea energetica necesara este mult mai scazuta, lucru ce va conta si se va vedeaa la sfarsitul lunii pe factura de curent.

Desi consuma in mod semnificant mai putin, intensitatea luminoasa si suprafata luminata ramane neschimbata astfel rezultand ca aceasta noua forma de iluminat poate fi si eficienta in acelasi timp.

Unde poti monta spoturi led?

Multumita combinarii versatilitatii si dimensiunilor deosebit de mici ale circuitelor si ale becurilor ce reprezinta partea tehnica cu noua caracteristica ce tine de integrabilitate si de sistemul de prindere, aceste spoturi led pot fi montate atat in interior cat si la exterior, atat in mod artistic sau in ideea de a evidentia anumite trasaturi ale unor tablouri, sculpturi etc prin luminare cat si pentru clasica utilizare de a ilumina anumite spatii sau zone.

Exista pericole in spatele acestor spoturi led?

Ei bine, nu. Fata de becurile normale, spoturile led nu emit caldura fapt ce le plaseaza mai jos in clasamentul posibilelor surse de foc. Cu toate acestea, ca in cazul oricaror circuite exista posibilitate ca acestea sa se arda sau sa se strice din orice alt motiv datorat sistmului de curent.

Spoturi led cu durata de viata mare

Evident ca avantajele nu se opresc la cele mentionate mai sus si ca acestea ajung si in zona de durata a vietii. Fata de modelele de iluminare utilizate anterior durata de viata este net superioara. Dupa cum o spun si statisticile aceste corpuri de iluminat noi pot rezista dublu fata de un bec traditional. In acest sens, pentru 50.00 de ore de utilizare ale unui bec clasic, un astfel de corp de iluminat din generatia noua poate ajunge si la 110.000 de ore de functionare.

Marele avantaj in cazul unor spoturi led

Lucrul care face ca aceste spoturi led sa fie aparte este integrabilitatea. Astfel, putand fi incorporate in orice piesa de mobilier, in pereti, in podea sau chiar in tavan, ele vor fi discrete cand nu fuctioneaza si eficiente atunci cand vor fi aprinse.

Lasă un comentariu