Care este nivelul de iluminare cu spoturi LED

Nivelul de iluminare este dat in primul rand de sursa de lumina si modalitatea in care aceasta este montata in camera. Cu siguranta ca exista diferente notabile intre calitatea si cantitatea de lumina produsa de spoturi LED in comparatie cu alte surse de iluminat. Un numar egal de becuri economice plasate intr-un spatiu vor avea o cu totul alta iluminare fata de un numar similar de spoturi cu LED.

In functie de proiectul de iluminare pentru care ati optat puteti folosi spoturi LED de tip incastrat sau aplicat. Valoarea de consum energetic pentru fiecare dintre cele alese va oferi si nivelul de iluminare exprimat in lumeni. Adica unitatea de masura pentru luminozitate artificiala.

Pentru a avea un punct de referinta un bec clasic cu filament ce consuma 100W este capabil sa ofere circa 1200 de lumeni.

Pornind de la cea mai mica valoare de consum pentru spoturi LED, cea de 6W, veti obtine o iluminare de 380 de lumeni. Este o valoare suficienta pentru in scopul ambientarii unor spatii de trecere intre camere. Chiar a unor camere mici in care depozitati haine sau unelte.

Valori energetice

Urmatoarele valori ale consumului energetic sunt:

  • 12W care corespund pentru 910 lumeni
  • 15W pentru o iluminare ce aduce 1050 de lumeni
  • 18W pentru cea mai stralucitoare la propriu varianta care ofera o lumina ambientala artificiala de 1360 de lumeni.

Este suficient sa montati corect aceste surse de iluminat in locurile cel mai des utilizate si veti primi toate beneficiile unui confort ambiental placut.

Conoscand aceste amanunte puteti decide foarte usor care va fi numarul de astfel de spoturi LED ce vor fi montate. Acordati importanta dimensionarii corecte. Iluminarea trebuie sa fie proportionala cu necesitatile reale. Fara a face risipa chiar daca acestea sunt atat de economice.

In plus trebuie sa tineti cont ca prin tehnologia cu care sunt produse aceste surse de iluminat detin un reflector special pentru amplificarea si focalizarea luminii oferite. Chiar si cele cu consum redus vor fi deosebit de stralucitoare.

Beneficiile nu se opresc aici. Pentru ca noile modele de spoturi LED sunt destinate utilizarii pentru cel putin 50000 de ore de functionare.

Numarul de porniri si opriri consecutive nu reprezinta un factor in scurtarea duratei lor de viata. Singura cerinta pe care trebuie sa o aveti in vedere este montarea si folosirea lor in cadrul unei instalatii electrice realizate corect.

In acelasi timp folositi prize si intrerupatoare de calitate pentru punerea lor in functiune.

Lasă un comentariu