Steroizi orali sau steroizi injectabili?

Ambele categorii de steroizi anabolizanti pot produce cresterea masei musculare dar de asemenea pot avea si efecte adverse. Vom discuta despre fiecare categorie, asemanari si deosebiri si fiecare persoana decide ce este mai potrivit nevoilor sale.

Steroizi orali

Steroizi oraliSteroizii orali sunt mai accesibili mai ales pentru incepatori deoarece ei nu stiu foarte bine cum funtioneaza si ce efecte au steroizii anabolizanti. Acestia se administreaza in cicluri de aproximativ 4-6 saptamani deoarece sunt destul de toxici pentru ficat.

Se recomanda administrarea in paralel a unui hepatoprotector pentru a contracara efectele adverse. Un exemplu este este Liv-52. In astfel de cicluri se combina mai multe tipuri de produse pentru un efect mai bun.

Desi efectele sunt vizibile destul de repede, la aproximativ 1 saptamana dupa administrarea steroizilor, trebuie mentionat faptul ca multe tipuri de steroizi orali se bazeaza pe retentia de apa, astfel explicandu-se efectele atat de repede vizibile.

Daca steroizii nu au fost administrati corect si nu s-a urmat o terapie post ciclu, este foarte posibil ca muschii sa capete un aspect urat sau sa revina la forma initiala.

Steroizi injectabili

Steroizi injectabiliAceasta categorie de steroizi este folosita de cei mai experimentati si care isi doresc masa musculara de calitate. Desi administrarea steroizilor poate parea putin mai dificila, daca se respecta cateva indicatii nu vor exista probleme.

Un ciclu dureaza mai mult decat in cazul steroizilor orali deoarece nu afecteaza in mod direct ficatul daca nu sunt administrati in exces. Doza administrata este mai mica pentru ca se injecteaza direct in muschi. Cel mai des utilizat este muschiul „GLUTEUS MAXIMUS”. Sterozii anabolizantii nu se injectezeaza direct in vena, ci trebuie injectati in muschi.

Un dezavantaj al steroizilor injectabili este faptul ca poate fi dureros si daca injectia nu se realizeaza corect pot aparea infectii, hematoame.

Mod de administrare

Este foarte important ca acul sa fie steril, sa se injecteze cantitatea exacta de substanta, mai mult poate fi daunator. Acul se introduce usor in muschi, perpendicular printr-o miscare sigura. Pentru a fi sigur ca nu s-a atins un vas de sange se aspira putin cu seringa. Daca nu apare sange inseamna ca se poate continua.

Substanta se introduce lent, pastrandu-se unghiul. La final se scoate acul printr-o singura miscare si se aplica presiune la locul injectat.

Efecte adverse

Efectele adverse ale steroizilor sunt comune ambelor tipuri de steroizi anabolizanti. Consumati excesiv steroizii pot produce:

  • acnee severa
  • ginecomastie- dezvoltarea tesutului mamar
  • calvitie-chelie
  • suprimarea secretiei proprii de testosteron
  • infertilitate
  • disfunctii sexuale
  • atrofierea testiculelor
  • afectiuni ale ficatului, rinichilor
  • stoparea cresterii in inaltime

Steroizii definesc masa musculara

Desi efectele adverse sunt destul de numeroase, consumati in mod corect, steroizii anabolizanti pot fi un ajutor pentru cei ce vor sa isi defineasca masa musculara. Pentru efecte cat mai vizibile si de durata administrarea trebuie sa fie insotita de o alimentatie corecta si activitate fizica.

Lasă un comentariu