Toate informatiile despre teava patrata de la Mesteru Manole le gasesti aici

Teava patrata – informatii generale

Teava patrata este un material de constructii care face parte din gama materialelor metalurgice. Aceasta a capatat din ce in ce mai multa popularitate atat in randul specialistilor in constructii, cat si in randul mesterilor, dar si persoanelor fizice.

teava patrata

In domeniul constructiilor, specialistii ii mai spun acestui materiale „profil metalic patrat”.

Este important de mentionat aceeasta este realizata in totalitate din otel, iar astfel beneficiaza de toate proprietatile pe care materia sa prima le are.

Teava patrata – caracteristici si particularitati

Teava patrata are ca principala caracteristica: rezistenta. Acest material beneficiaza de o rezistenta foarte ridicata datorita materiei prime din care este aceasta realizata, dar si formei sale geometrice. Datorita faptului ca are o rezistenta ridicata, acest material este alegerea eficienta a specialistilor in constructii atat din punct de vedere tehnic, cat si economic.

Datorita formei sale patrate, aceasta este folosita de specialistii in realizarea de constructii metalice in cadrul proiectelor in care se regasesc incarcari pe doua sau mai multe axe, acolo unde este nevoie de un material cu o rezistenta ridicata.

Este materialul cu o durata de viata de pana la 25 de ani. Aceasta durabilitate se mentina in cazul in care i se vor aplica o serie de masuri de protectie impotriva agentilor corozivi externi.

Aceasta are foarte buna rezistenta la torsiune si rasucire

O alta caracteristica importanta este reutilizarea. Teava patrata este genul de material care poate fi reutilizat in cadrul mai multor proiecte, oferind in tot acest timp aceleasi calitati.

Greutatea redusa pe care o are acest material o are este de asemenea o caracteristica foarte importanta.

In plus, faptul ca poate fi sudata si taiata la orice dimensiune ale unui proiect, toate aceste lucruri fac din ea un material versatil care detine o serie de caracteristici si proprietati importante pentru orice tip de proiect.

Teava patrata – utilizari

Asa cum am mentionat anterior, teava patrata se utilizeaza cu precadere in domeniul constructiilor metalice, dar isi gaseste multe utilizari si in cadrul proiectelor din jurul gospodariilor si nu numai.

Specialistii folosesc acest material pentru realizarea confectiilor metalice, cum ar fi: schele, structuri pentru hale de productie si depozitare, in general pentru proiecte ce au nevoie sa se bazeze pe un metal rezistent. De asemenea, tot in domeniul constructiilor mai este utilizata pentru realizarea de grinzi, coloane si stalpi metalice, datorita rezistentei ridicate la torsiune si rasucire pe care le are.

In cadrul gospodariilor este una dintre cele mai des utilizate solutii alese pentru realizarea de rame pentru porti, stalpi pentru garduri, elemente pentru rafturi si asa mai departe.

Daca vrei sa vezi o lista de preturi pentru teava patrata de la Mesteru Manole gasesti aici: https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-patrata

Forum & Pareri

Adresa ta de email nu va fi publicată.