Alege teava ppr pentru orice tip de instalatie ai nevoie

Ce este teava ppr?

Al doilea element din componenta numelui acesuti produs se refera la materia prima din care se obtine acesta, adica polipropilena sau pe scurt PPR. Producatorii aleg polipropilena pentru a fabrica teava PPR deoarece ii ofera produsului finit termorezistenta si durata de viata vasta.

De asemenea, teava PPR este regida lucru ce ii permite sa reziste factorilor externi precum temperaturile extreme, agentilor chimici sau presiunii fizice.

Cine alege teava ppr?

Ei bine, teava ppr reprezinta cea mai utilizata optiune atunci cand vine vorba de specialistii in instalatii ce implica apa, fie ca este calda sau rece. Datorita faptului ca principalul rol al acestui produs este de constitui o retea de circulare a apei, specialistii trebuie sa se asigure ca aceste instalatii trebuie sa indeplineasca o norma de calitate si siguranta.

Acest lucru este satisfacut in totalitate de materialul despre care vorbim in acest articol.

teava ppr

Ce proprietati specifice are teava ppr?

Teava ppr se bucura de o serie larga de avantaje si proprietati. Printre acestea, principalele sunt:

  • Greutatea scazuta in comparatie cu tevile realizate din alte tipuri de matere prima (avantaj in manipulare si transport);
  • Rezistenta inalta importriva agentilor corozivi (acest lucru este datorat polipropilenei din care se obtine teava ppr deoarece prezenta agentilor corozivi din apa nu reprezinta o problema);
  • Siguranta (acest material nu permite infiltrarea niciunei substante toxice, lucru ce o propune ca si candidatul idea pentru retelele de apa potabila);
  • Izolatie de inalta calitate (multumita materialului din care acest produs este fabricat, eficienta creste prin simplul fapt ca nu se pierde din temperatura apei pe tot parcursul ei prin acest circuit);
  • Pretul mic (comparand acest produs cu alte tipuri de tevi realizate din alte materii prime dar destinate pentru aceleasi tipuri de proiecte, vom constata cu usurinta ca pretul este si cu 20% mai redus)

Proiecte in care putem utiliza teava ppr

Asa cum am mai mentionat anterior, teava ppr constituie una din cele mai bune solutii in ceea ce priveste orice tip de retea care are ca rol transportul de apa. Polipropilena din componenta acesteia ii asigura o serie de proprietati definitorii. Astfel, acest tip de teava poate fi utilizat cu incredere atat pentru instalatii de apa sau incalzire clasice cat si pentru circuitele de incalzire realizate prin pardoseala.

Incorporarea lor in proiecte de incalzire prin podea se poate face cu usurinta. Acest lucru este posibil multumita rezistentei crescute importriva greutatii exercitate de sapa casei.

Lasă un comentariu