Top locuri de vizitat in Romania

Frumusetea Romaniei ramane inca putin nevazuta. Pe masura ce tot mai multi turisti calatoresc in capitala sa, Bucuresti si zonele inconjuratoare, constata ca oamenii sunt prietenosi, iar povestile populare sunt toate foarte reale. Am reunit primele 4 locuri de vizitat din Romania pe care toata lumea ar trebui sa le vada.

Pentru a putea vizita cat mai multe obiective turistice din lista de mai jos recomandam inchirierea unui autoturism si utilizarea aplicatiei de distante rutiere pentru a afla distanta pana la destinatie, durata calatoriei si alte obiective turistice prezentate pe harta rutiera.

Cetatea Poenari

Daca prin urcarea a 1.500 de trepte pe drumul catre cetatea Poienari si parorama oferita face ca destinatia sa intre in topul nostru. Nu numai ca ofera o mica aventura si o arhitectura antica, dar cetatea in stanca are o istorie patata de sange.

Castelul Poenari se gaseste pe partea dreapta a autostrazii Transfagarasan, pe o stanca langa Muntii Carpati. O parte a cetatii a fost de fapt distrusa in timpul unei alunecari de teren in anii 1800, dar a fost restaurata si intretinuta astfel incat vizitatorii sa o poata vedea in toata splendoarea sa astazi.

Balea Lac

Balea Lac este un lac glaciar din Muntii Fagaras (nu prea departe de Castelul Poenari), situat in zona centrala a Romaniei. Oricine poate inchiria cu usurinta o masina in Romania si poate circula pe Autostrada Transfagarasan in timpul verii, si pentru lunile mai reci, cu telecabina de la Balea.

Merita cu masina, toti cei care viziteaza sunt uimiti de peisajul oferit. Stati intr-unul dintre putinele hoteluri din zona si vizitati restaurantele care va permit sa priviti muntii a calor varfuri depasesc 2200 m si lacul stralucitor.

Transfagarasan

Drumurile sinuoase, dealurile usor inspaimantatoare si peisajele uluitoare alcatuiesc autostrada Transfagarasan. La numarul 3 de pe lista noastra de locuri de vizitat din Romania, merita inclus in urmatoarea calatorie. Exista numeroase sate si orase de ambele parti ale autostrazii care ofera mese calde si vederi minunate pentru a va relaxa in timpul calatoriei dvs., precum si hoteluri ciudate si multe locuri de campare pentru cei mai aventurosi.

Venerabila publicatie auto, Top Gear, a numit autostrada Transfagarasan una dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, la fel ca faimosul pas Stelvio din Italia, asa ca, daca sunteti in spiritul conducatorului, inchiriati o masina sport pentru a va putea bucura de fiecare curba stransa a Transfagarasanului.

Sibiu

Oameni veniti din toata tara vin sa vada arhitectura distinsa care se vede in orasul de Sus si orasul de Jos, Sibiu. Captusita cu case colorate pe strazi pietruite si turnuri de aparare cu vedere la raul Cibin; acest oras romanesc intruchipeaza forta si frumusetea vazute in toata tara.

Atractiile din oras includ trei turnuri din secolul al XV-lea, mai multe piete istorice, biserici romano-catolice (cele mai faimoase fiind Biserica Romano-Catolica) si Palatul Brukenthal.

Lasă un comentariu