Tot ce trebuie să știi despre ușile antifoc

Tot ce trebuie să știi despre ușile antifoc

În cazul spațiilor frecventate de un număr mare de persoane în mod constant, sau a clădirilor în care se desfășoară activități cu un grad ridicat de risc, se recomandă utilizarea ușilor antifoc în detrimentul variantelor clasice.

Când vine vorba de siguranță, este bine să profităm la maximum de ultimele tehnologii, în rândul cărora este inclusă și categoria de uși antifoc. Dacă atunci când vine vorba de uși industriale, criteriile de selecție sunt mai dure în privința asigurării protecției și izolației corespunzătoare, nici pentru spații precum birouri sau clădiri comerciale, standardele nu ar trebui să fie mai prejos.

Care sunt avantajele ușilor antifoc?

  • Acestea au o rezistență la foc de la 60 până la 120 de minute, ceea ce permite evacuarea în siguranță a persoanelor aflate în incintă, în caz de incendiu.
  • Protejează obiectele depozitate în cazul unui incendiu, reducând semnificativ pagubele materiale.
  • Rezistă inclusiv la condiții climatice neprielnice sau la agenți chimici corozivi.
  • Își păstrează aspectul estetic mai mult timp, datorită calității superioare a vopselurilor care sunt utilizate.
  • Există mai multe variante prin care se pot deschide, fiind ușor de adaptat oriunde.

Care sunt principalele tipuri de uși antifoc disponibile?

  • Uși antifoc balante

Acestea îmbină cu succes utilitatea practică și aspectul estetic și se pot încadra extrem de bine în arhitectura clădirii în care urmează să fie instalată, și asta deoarece vin într-o varietate largă de modele și culori. De asemenea, se pot deschide în una sau două canate, ceea ce reprezintă un avantaj.

  • Uși antifoc glisante

Acestea facilitează o circulație rapidă și eficientă, fiind acel tip de ușă „mereu deschisă”. Acest aspect o face ideală pentru spațiile industriale în care lucrează mulți angajați. Totodată, și aceasta arată extrem de bine, doar că este potrivită cu precădere pentru interior.

  • Uși antifoc tip rulou

Principalul avantaj al acestui tip de ușă este că previne răspândirea focului chiar și atunci când alarma nu este declanșată, ceea ce oferă un plus de securitate. Este realizată din materiale rezistente și beneficiază de un motor care o acționează, în funcție de dimensiuni.

  • Uși secționale antifoc

Acest tip de ușă este întâlnită cel mai adesea la garaje sau service-uri auto, făra a exlude posibilitatea utilizării ei și pentru spații precum ateliere sau birouri. Deschiderea se realizează pe verticală și arată extrem de modern. În plus, rezistența la căldură este incredibilă și are un sistem automatizat în baza căruia funcționează.

Lasă un comentariu