De cele mai multe ori afectiunile digestive sau gastro-intestinale determina dureri de stomac, cauzate de cele mai multe ori de o alimentatie nepotrivita sau consumata in cantitati de cele mai multe ori exagerate.
Partea buna a lucrurilor este ca oricine are la indemana o serie de remedii naturale pentru ameliorarea acestori dureri, iar numai in cazurile cand tratamentele naturale alternative nu mai dau rezultate puteti apela la medicamente. Afectiunile gastrice se caracterizeaza printr-o frecventa foarte ridicata in cazul populatiei adulte.
Datele statistice arata ca in cazul persoanelor care au o varsta mai mare de 60 de ani mai mult de doua treimi din populatie este afectata de bolile gastrice.
Ingrediente naturale
Este usor sa ne inchipuim ca in fiecare casa exista un ceai alaturi de alte diverse condimente, din acest motiv credem ca este mai indicat sa folosim ingrediente naturale in detrimentul medicamentelor.
Musetelul
Musetelul: contra durerilor de stomac, a diareei si pana si a gazelor ceaiurile de musetel sunt foarte indicate. Institutul National de Sanatate plaseaza printre remediile cele mai indicate pentru tratarea unor afectiuni musetelul, si asta inca de foarta multa vreme.
Uleiurile continute de musetel este un fel de balsam care protejeaza intestinele, avand si un efect de relaxare pentru muschi.
Feniculul
Are proprietati calmante asupra stomacului, indeparteaza flatulenta si amelioreaza problemele digestive. Mai mult decat atat, acesta contine numeroase vitamine, fibre, potasiu si acid folic. Ceaiurile care sunt pe baza de fenicul sunt ideale si pentru copii
Aloe vera
Este recunoscuta pentru proprietatile sale hidratante pentru piele, dar si pentru efectele sale asupra sistemului digestiv. Aloe vera are proprietati calmante, si este ideala si pentru curatirea tubului digestiv. Oferta de produse aloe vera ideala se regaseste in oferta firmei Forever Living Products.
Ghimbirul
Ghimbirul recunoscut pentru proprietatie sale laxative fiind foarte util in cazul greturilor cauzate de sarcina si a celor provocate de chimioterapie.
Otetul de mere
Otetul de mere amelioreaza digestia si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Otetul de mere se consuma adaugand o lingura la un singur pahar de apa, se se consuma ca atare.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru neutralizarea acidului care este in plus in stomac, conducand la eliminarea durerilor. La fel ca si otetul de mere bicarbonatul se consuma adaugand o singura lingurita intr-un pahar cu apa, consumandu-se ca atare. Singurul neajuns este gustul sau neplacut.
Totusi nu se recomanda abuzul de bicarbonat de sodiu pentru ca in acest caz efectul este invers. De asemenea perioada in care se poate consuma trebuie sa fie una determinata.
In cele din urma se impune un consult medical de specialitate. Asta daca durerile de stomac au o frecventa de aparitie insemnata.