Tuburi led vs alte tehnologii de tuburi

In pas cu tehnologia care evolueaza de la o zi la alta s-a dezvoltat si industria celor care produc corpuri de iluminat. In acest sens au aparut si noile tuburi led mai putin poluante, mai sigure si mai performante din toate punctele de vedere

Ce reprezinta aceste noi tuburi led?

Principala caracteristica a acestor tuburi led, si anume forma, este stipulata inca din denumire. Noile inovatii isi pastreaza forma tubulara, alungita imprumutata de la generatiile mai vechi de neoane insa isi schimba tehnologia din spatele acestui proces de iluminare.

Noutatea consta in tehnologia de tip led care face posibila luminarea unor spatii mai vaste intr-un mod mai puternic si mai divers. Explicat mai concret, acestea au in interior mai multe leduri legate in serie incastrate intr-un tub de sticla sau de plastic. In unele cazuri, culoare luminii este modificata de culoare pe care producatorul o da stratului de sticla dintre circuit si exterior.

Astfel, prin inlcuirea principiilor invechite cu cele ale noilor tehnologii, aceste tuburi led au devenit foarte apreciate in intreaga lume acaparand treptata tot mai multe categorii de consumatori.

tuburi led

Alege eficienta unor tuburi led

Desi aceste noi tipuri de tuburi led presupun un cost mai ridicat de cumparare fata de restul tipurilor de iluminat sub forma de tub, ele ajung sa fie mai profitabile. Acest lucru este posibil deoarece deoarece in ansamblu costurile de intretinere si de consum sunt mai mici.

Este arhicunoscut faptul ca aceasta tehnologie incastrata in noile tuburi led se bucura de un consum redus de curent. Mai concret de atat, daca abordam niste statistici reale vom constata ca un astfel de tub are nevoie de aproximativ 9 Watti pentru a sustine o intensitate luminoasa egala cu 800 de lumeni in timp ce un tub clasic necesita pana la 15 Watii pentru tot aceeasi intensitate.

E mai sanatos si mai sigur sa ai tuburi led

Fata de cunoscutele neoane clasice, noile tuburi led nu necesita in procesul de fabricare niciun fel de gaz pentru a produce lumina. Astfel, in caz ca sunt sparte din neglijenta sau sunt depozitate in mod decorespunzator dupa folosire, nu vor dauna nici omului si nici mediului.

De asemenea, acestea sunt fabricate in general in intregime din plastic lucru care le creste rezistenta. Mai concret, acest lucru scade sansele de accidentare in cazul in care sunt manipulate gresit. Acest lucru nu ar fi putut fi implementat in vechile tipuri de tuburi deaorece in timpul procesului de iluminare se degaja caldura si deci ar fi putut topi plasticul.

Lasă un comentariu