Unde montezi prize si intrerupatoare in locuinta?

prize si intrerupatoare coperta

Amenajarea corectă a aparatajului din locuință te va scuti de prelungitoare și cabluri pentru încărcarea diferitelor dispozitive electrice. Fie că alegi o priza simpla sau modele de prize si intrerupatoare modulare, important este sa le montezi la îndemână pentru o mai bună utilizare.

Înainte de a cumpăra prize si intrerupatoare, variatoare și alte produse, este bine să ai un plan clar asupra spațiului pe care urmează să îl echipezi. Vorbim, desigur, despre încăperile casei tale. Gândește-te la produsele și echipamentele pe care le vei utiliza în bucătăria, camera de zi, baia și dormitorul. În acest fel vei putea estima numărul de prize necesare fiecărei camere și locurile cele mai potrivite de amplasarea întrerupătoarelor și a altor produse electrice.

Pentru o amenajare de excepție până la cele mai mici detalii, astăzi îți vom arăta care sunt cele mai bune locuri în care să poziționezi prize si intrerupatoare acasa. Rămâi alături de noi până la finalul acestui articol și vei vedea unde gasesti produse de care ai nevoie pentru fiecare cameră și ce modele de aparataj să alegi pentru locuința ta.

Aparataj electric pentru acasă

Până la iluminat, mobilier și diferite obiecte decorative trebuie să acorzi o atenție deosebită aparatajului electric. Există câțiva factori cheie pe care trebuie să-i iei în calcul atunci când cauti diferite modele de prize si intrerupatoare pentru acasa. 

Trebuie să alegi produse sigure și mai presus de atât, să le poziționezi eficient în locuință. Verifică certificările și etichetele prizelor și ale întrerupătoarelor pentru a te asigura că beneficiezi de produse conforme cu standardele de siguranță, realizate din materiale de calitate și cu rezistență la șocuri electrice.

Când discutăm despre prize, este important să le montezi la o înălțime accesibilă și ușor de utilizat, evitând zonele cu umiditate ridicată și cele din apropierea surselor de apă și căldură. Spre exemplu, în bucătărie și baie, asigură-te că ai ales o priza cu protecție specială pentru a evita riscul de electrocutare. De regulă, este recomandat gradul de siguranță IP44 sau mai mare.

Un alt aspect important este determinarea numărului de produse necesare în fiecare cameră. Evaluează numărul de dispozitive electrice din fiecare încăpere și alege să le amplasezi în locuri strategice pentru a facilita accesul și utilizarea. 

De asemenea, ia în calcul și modul în care aceste produse se vor integra în designul spațiului tău. Pentru a câștiga mai mult spațiu, o alegere de top va fi gama de produse cu rame modulare cu posibilitatea de a monta atât prize, cât și întrerupătoare într-un singur punct de lucru.

Tipuri de prize si intrerupatoare disponibile online

prize si intrerupatoare

Pe site-ul Ultrabright.ro vei găsi o gama variata de prize si intrerupatoare disponibile pentru a dispune de control complet asupra echipamentului electric din casa ta. Dacă îți dorești un anumit tip de priză, oferta online include modele variate pentru a-i mulțumi chiar și pe cei mai capricioși consumatori.

Vei găsi priza simplă, dublă, triplă sau cu 4 posturi și priza TV. Cât despre întrerupătoare, intră chiar acum pe site și alege-ți produse moderne și de calitate la preturi excelente. Fie că ai nevoie de un întrerupător simplu sau dublu, întrerupator cruce și întrerupător cap scară. Pentru ansambluri speciale, găsești chiar și modele duale de priză și întrerupător.

Ce trebuie să știi despre montaj și zonele de amplasare?

prize si intrerupatoare 2

Pentru montaj este nevoie să ai cunoștințe solide și să  înțelegi schema electrică a locuinței tale, cablarea, conectarea echipamentelor și toate detaliile tehnice necesare. Tocmai de aceea, ar fi de preferat să apelezi la un electrician, fiindcă riscurile asociate sunt mari când vine vorba de curent electric.

Așa cum spuneam și anterior, zonele de amplasare ale aparatajului electric diferă semnificativ în funcție de camera despre care discutăm. Spre exemplu, în timp ce în bucătărie te vei feri să instalezi prize în apropierea surselor de apă și căldură, pentru baie va trebui să alegi ca montajul echipamentelor să fie în afara încăperii din motive de siguranță.

În continuare îți vom oferi câteva sugestii pentru cele mai bune zone de amplasare a aparatajului electric în funcție de necesitățile tale în fiecare dintre încăperile importante ale unei locuințe: bucătăria, livingul, dormitorul și baia.

Prize si intrerupatoare în bucătărie

Întrerupătorul sau întrerupătoarele pot fi montate atât în interiorul bucătăriei, cât și în exterior. Aici totul depinde de numărul corpurilor de iluminat și cum intenționezi să le folosești. Spre exemplu, dacă alegi o lustră ca iluminare principală, dar îți dorești și un iluminat de accent cu spoturi, poți opta pentru un întrerupător în exteriorul bucătăriei pentru lustră și un întrerupător în bucătărie pentru sporturile LED.

Prizele din bucătărie ar trebui să fie întotdeauna instalate departe de chiuvetă și de alte zone expuse la umezeală pentru a evita accidentele. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a plasa o priza este deasupra blatului de lucru, unde ai majoritatea electrocasnicelor mici. 

Aparatajul electric pentru baie

Montarea prizelor și a întrerupătoarelor pentru baie se montează de regulă în afara încăperii. Standardele de siguranță impun această poziționare pentru a evita riscuri de electrocutare și scurtcircuit provocate de sursele proeminente de apă și din cauza umidității crescute din încăpere.

Deși pe piață vei întâlni produse care se recomandă a fi potrivite pentru medii cu umiditate crescută datorită indicilor de protecție certificați pentru utilizarea în astfel de medii, recomandarea noastră este să le montezi în exterior. În acest fel nu doar că vei evita riscuri inutile, însă vei prelungi totodată și durata de viață a produselor tale. 

Dormitor

Poate că un întrerupător îți va fi mai mult decât suficient în dormitor, însă vei avea nevoie de mai multe surse de energie pentru alimentarea diferitelor aparate din dormitor. Așadar, în funcție de dimensiunea dormitorului prizele trebuie să fie într-un număr mai generos. Vei avea nevoie de o priză TV în apropierea zonei în care vei amplasa zona media, una simplă sau dublă pentru zona noptierei și o altă priză pentru zona biroului.  

Living

Camera de zi este, de obicei, centrul activităților de acasă, motiv pentru care vei avea nevoie de mai multă iluminare. Mai multe corpuri de iluminat înseamnă automat și mai multe întrerupătoare pentru a evita supraîncărcarea unui singur aparat electric. Cât despre prize, vei adopta o strategie similară cu cea pentru dormitor, pentru a evita folosirea prelungitoarelor.

Comanda online prize si intrerupatoare cu livrare rapida!

Fie că îți dorești prize cu design modern, întrerupătoare elegante sau soluții inovatoare pentru automatizarea casei tale, găsești online tot ceea ce ai nevoie. Gama Ultrabrigt.ro asigură o ofertă variată de prize si intrerupatoare cu transport și livrare rapidă până la ușa casei tale. Intră chiar acum pe site, verifică produsele și alege aparatajul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Lasă un comentariu